Nepalski milijarder ulaže u biznis u Srbiji
Foto: Reuters

Biznismen binod Čodri razvija posao

Nepalski milijarder ulaže u biznis u Srbiji

InfoBiz -

Nakon fabrike u Rumi, razmišlja o trgovini, ugostiteljstvu i bankarskom sektoru

Binod Čodri, prvi nepalski milijarder i investitor u Srbiji, čija je kompanija „CG korp. global“ prošle godine u Rumi otvorila svoj prvi pogon u Evropi, kaže da razmatra još nekoliko mogućnosti za dalja ulaganja u našoj zemlji, i to u ugostiteljstvu, trgovini robom široke potrošnje i bankarskom sektoru.

- Procenjujemo brojne ponude, kao i investicione mandate vaše vlade. Kao što znate, ovo je za nas novo tržište, tako da je neophodna detaljna studija izvodljivosti - kaže Čodri u intervjuu za Biz lajf magazin.

U pogon u Rumi „CG fuds Jurop“ za proizvodnju nudli svetski poznatog brenda „Vaj Vaj“, otvoren u oktobru prošle godine, uloženo je devet miliona evra. Ta kompanija deo je globalnog konglomerata „CG korp. global“, koji u svom sastavu ima 122 kompanije i 76 brendova i posluje u nekoliko poslovnih sfera (infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, cigarete i pića).

- Bez obzira na sve teškoće u Srbiji, vaša zemlja danas dostiže nove visine napretka - istakao je Čodri.

- Narod ove zemlje i njegovo rukovodstvo nisu dopustili da se stvori vakuum tokom procesa transformacije države, a tranzicija je počela da teče glatko, tako da će Srbija pre ili kasnije postati zemlja članica EU - ocenjuje Čodri.

Kurir / E.K.

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track