KRALJEVO I ČAČAK TRAŽE AERODROM: Ako neće Niš, hoće Lađevci
Foto: Beta

Zahtev

KRALJEVO I ČAČAK TRAŽE AERODROM: Ako neće Niš, hoće Lađevci

InfoBiz -

Približili bismo naše svetinje verskim turistima iz celog sveta, a pre svega mislim na manastire Žiča, Studenica, Sopoćani, Đurđevi stupovi, manastir Vujan, malu srpsku Svetu goru u Ovčar Banji

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović uputio je pismo predsedniku Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić i svim resornim ministrima sa molbom da pomognu u procesu konverzije aerodroma „Morava“ iz vojnog u mešoviti aerodrom, kao i na izgradnji i stavljanju u funkciju moravske vazdušne luke.

- Građani i privredni subjekti su prepoznali korist koju nam može doneti funkcionalan aerodrom. Povećali bismo konkurentnost naših poljoprivrednih proizvoda na zahtevnim tržištima zapadne Evrope, Rusije i Bliskog istoka. Približili bismo naše svetinje verskim turistima iz celog sveta, a pre svega mislim na manastire Žiča, Studenica, Sopoćani, Đurđevi stupovi, manastir Vujan, malu srpsku Svetu goru u Ovčar Banji.

I gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić pozvao je predsednika i premijerku da dođu i objasne šta treba rukovodstvo grada da uradi kako bi aerodrom „Morava“ u Lađevcima konačno proradio.

- Mi hoćemo da radi. Ne zanima nas na koji način. Tehnički uslovi postoje i mi više nećemo da čekamo. Ako gospoda iz Niša ne žele, Kraljevčani žele.

Kurir / E.K.

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track