Obraćanje sa Andrićevog venca: Vučić o Etihadu i Er Srbiji
Foto: Dado Đilas

O ekonomskim pitanjima

Obraćanje sa Andrićevog venca: Vučić o Etihadu i Er Srbiji

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da arapska aviokompanija Etihad neće napustiti Er Srbiju.

"Voleo bih kada Etihad ne bi napustio Er Srbiju i nadam se da neće", rekao je Vučić novinarima u Beogradu i dodao da će Er Srbija, ako Etihad odluči da ode, opstati i da će biti jača nego Jat.

foto: Dado Đilas

Navodeći da je neumesno porediti Jat iz poslednjih godina, Vučić je kazao da je Er Srbija neuporedivo bolji avioprevoznik nego što je Jat i da to pokazuje neuporedivo bolji rezultati Er Srbije.

"Na liniji za Njujork ne možete da zarađujete, ali je to važno za brendiranje zemlje i za brendirane aviokompanije", rekao je Vučić.

On je naglasio i da će ako Etihad odluči da ode, Er Srbija opstati i biti "mnogo jača nego što je bio Jat".

Na pitanje novinara, da li država već sad ima u vidu nekog novog partnera za srpsku aviokompaniju, Vučić je ponovio da već imamo partnera, da ne želi da ga otera, ali i ni da nagađa šta bi moglo da se desi.

Na pitanje o stanju u srpskom budžetu, Vučić je rekao da je stanje dobro i da je i dalje u suficitu.

"Prvi kvartal je bio problematičan. Imaćemo suficit do kraja godine i to ne računajući 501 milion evra koji će da budu uplaćeni u oktobru za koncesiju aerodroma 'Nikola Tesla' od Vansija", rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija već kupuje dolare kako bi u septembru i oktobru otplatila još 700 miliona dolara. "Hoćemo da i dalje smanjujemo javni dug i hoćemo da pre kraju godine javni dug bude na oko 51 odsto BDP", rekao je predsednik Srbije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track