U GRDELICI SE RADI DANONOĆNO, OD 7 DO 24 Mihajlovićeva: Cilj da do leta završe što više mostova
Foto: Fonet/Ministarstvo građevine i saobraćaja

Tunel Predejane na Koridoru 10 potpuno je završen

U GRDELICI SE RADI DANONOĆNO, OD 7 DO 24 Mihajlovićeva: Cilj da do leta završe što više mostova

InfoBiz -

BEOGRAD - Tunel Predejane na Koridoru 10 potpuno je završen, auto-put kroz Grdeličku klisuru će od juna biti prohodan, negde u punom, negde u poluprofilu, videćemo da li ćemo ga pustiti na taj način ili ćemo da sačekamo do jeseni kada će sve biti gotovo, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

foto: Predsedništvo Srbije

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, rekla da je Grdelička klisura najteže gradilište u Evropi, gde radnici rade od sedam ujutru do ponoći.

- Uskoro idem ponovo u Grdelicu, jer hoću da obiđem radnike koji tamo rade gotovo danonoćno, kako bi do početka leta završili što više mostova i auto-puta. Koridor 10 se završava, imamo 17 miliona više vozila na našim putevima i ponosna sam zbog toga - rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je istakla da je za Srbiju najvažnije regionalno povezivanje, jer je to pitanje boljeg životnog standarda građana.

- Gradimo prugu Beograd-Budimpešta, počinjemo izgradnju auto-puta mira Niš-Merdare-Priština, do kraja godine završićemo projektnu dokumentaciju za auto-put Beograd-Sarajevo, rekonstruišemo prugu Beograd-Bar, gradimo Koridor 11 ka granici sa Crnom Gorom. To je samo deo projekata koji su pred nama. Jer to je pitanje ekonomije i novih investicija, što je najvažnije za bolji život građana - rekla je ona.

Potpredsednica Vlade danas je u Nišu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem prisustvovati otvaranju fabrike "Leoni", nove, sedme po redu u poslednjih pet godina.

- Niš je grad u kojem su se koncentrisale investicije u nova preduzeća i pogone. To je veoma važno, jer je u prethodnih 20 godina u Nišu sve bilo zatvoreno i nije bilo novca za nove investicije. Ova Vlada ulaže u Niš i Niški okrug 2,5 milijardi evra. To je najbolji odgovor kako Vlada Srbije brine o Nišu i čitavom jugu Srbije - rekla je Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Hepi/Foto: Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track