MERCATA POSTALA NOVI EKSKLUZIVNI DISTRIBUTER  ZA BREND NESTEA® U SRBIJI
Foto: Promo

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

MERCATA POSTALA NOVI EKSKLUZIVNI DISTRIBUTER ZA BREND NESTEA® U SRBIJI

InfoBiz -

Beograd, 26. april 2018. godine – Jedan od vodećih distributera robe široke potrošnje, Mercata, postala je novi ekskluzivni distributer za brend NESTEA® na teritoriji Srbije, čime kompanija nastavlja sa implementacijom nove strategije jačanja svog FMCG portfolija. Potrošačima će njihov omiljeni ledeni čaj biti dostupan na policama od 9. maja.

Višedecenijsko iskustvo u distribuciji i mrežna pokrivenost tržišta čini Mercatu pravim distributerom za razvoj brenda NESTEA® na domaćem tržištu. NESTEA® je brend koji je sinonim za kategoriju ledenih čajeva, u fokus stavlja manje sastojaka, a pripremljen je sa ukusnim ekstraktom listova čaja iz Nilgirija u Indiji, kombinujući zadovoljstvo i autentičnost.

„Veoma smo ponosni da u našem portfoliju imamo brend NESTEA®, što predstavlja veliki korak u daljoj implementaciji naše FMCG strategije, kao i činjenicom da je upravo Mercata prepoznata da realizuje i osigura pun potencijal ovog brenda na srpskom tržištu. NESTEA® je ostvario više od 70 odsto tržišnog učešća u kategoriji ledenih čajeva tokom prošle godine, tako da ćemo biti fokusirani i posvećeni daljem razvoju vodeće pozicije ovog brenda, koji će nam već u 2018. godini ostvariti godišnji promet od 5 miliona eura“, izjavio je Peter Jagodič, CEO Mercate.

Tržište ledenog čaja u Srbiji trenutno vredi preko 14 miliona evra. Razvoj ove kategorije proizvoda pre svega određuju trendovi u zdravoj hidrataciji i navikama života, što u fokus stavlja proizvode na bazi prirodnih sastojaka. Predstavnici kompanije Mercate očekuju da će brend NESTEA® ekspanzivno rasti i stvoriti dodatnu vrednost na srpskom tržištu.

O kompaniji Mercata

MERCATA je vodeći distributer robe široke potrošnje na teritoriji Srbije. Od osnivanja 1991. godine, kompanija je posvećena distribuciji i igra značajnu ulogu u razvoju trgovine na domaćem tržištu. Veliki broj prestižnih globalnih, regionalnih i lokalnih brendova iz ponude čine širok asortiman proizvoda, od cigareta, preko prehrambenih proizvoda, kafe, pića, do neprehrambenih proizvoda. Poslovanje kompanije funkcioniše u skladu sa najpoznatijim standardom kvaliteta – ISO 9001, koji predstavlja međunarodni standard za sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji.

Kontakt: Nevena Martinović, nevena.martinovic@confluence.rs

( Promo tekst - Foto: Promo )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track