MIHAJLOVIĆEVA: Za trenutne i planirane investicije u Nišavskom okrugu 2,7 milijardi evra
Foto: Zorana Jevtić

u niš se nije ulagal 20 godina

MIHAJLOVIĆEVA: Za trenutne i planirane investicije u Nišavskom okrugu 2,7 milijardi evra

InfoBiz -

BEOGRAD - Trenutne i planirane investicije u Niš i Nišavski okrug iznose 2,7 milijardi evra i oko toga nema nikakve dileme, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović povodom pisanja beogradskim medija da je ta cifra nerealna i preterana.

Ona je precizirala da se investicije od 2,7 milijari evra odnose na drumski i železnički saobraćaj, kao i ulaganja u niški aerodrom "Konstantin Veliki".

"Samo izgradnja 'auto-puta mira' Niš-Merdare košta 855 miliona evra, južnog kraka Koridora 10 košta 266,4 miliona evra, a istočnog kraka 410 miliona evra. U modernizaciju pruge Niš-Dimitrovgrad biće uloženo 268,28 miliona evra, u prugu Niš-Preševo investicija je 254,4 miliona evra, dok će ulaganja u prugu Beograd-Niš u narednom periodu iznositi oko 600 miliona evra", rekla je Mihajlović.

Dodala je da je održavanje puteva u Nišu i okrugu koštalo je 15 miliona evra u prethodne četiri godine.

Po rečima ministarke, u Niš se nije ulagalo 20 godina, a danas je to "grad u kom su se koncentrisale investicije u nove fabrike i projekte".

"I dok drugi, koji su ovaj grad i okrug pljačkali i uništavali, danas prikupljaju jeftine političke poene zasnovane na neistinama, mi u Niš dovodimo investitore, otvaramo fabrike, gradimo auto-puteve i pruge, jer je to pitanje ekonomije i privrednog rasta, a pre svega boljeg života naših građana", rekla je Mihajlović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track