NOVA NADA ZA RADNIKE BASENA Antić: Tender za RTB Bor ovog ili sledećeg meseca
Foto: Dado Đilas

Nisu određeni rokovi za izbor strateškog partnera

NOVA NADA ZA RADNIKE BASENA Antić: Tender za RTB Bor ovog ili sledećeg meseca

InfoBiz -

Tender za izbor strateškog partnera za RTB Bor biće raspisan u maju ili junu, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić i dodao da neće biti smanjenja broja radnika u basenu i da se čak nada i novom zapošljavanju.

foto: Dado Đilas

Antić je naglasio da je RTB Bor veoma značajna kompanija za Srbiju, najznačajnija u jugoistočnoj Srbiji, te da nisu određeni rokovi za izbor strateškog partnera, već da je važno da se to uradi na najbolji način.

KINU ZANIMA OKO 60 DRŽAVNIH FIRMI U SRBIJI: Trenutno se priča o PKB i RTB Bor

"Sami sebi postavljamo ciljeve da uđemo u novi investicioni ciklus. Tražimo rudarsku kompaniju koja će zajedno sa nama da razvija taj kompleks dalje", rekao je Antić.

foto: RTB Bor

Za RTB Bor su zainteresovane ozbiljne rudarske kompanija iz Kine, Rusije sa zapada, rekao je Antić, navodeći da se nada "dobroj utakmici najboljih igrača".

Remont bloka A4 gotov do kraja jula

Cilj remonta bloka A4 u Termoelektrani "Nikola Tesla A" u Obrenovcu, koji će biti završen do kraja jula, je unapređenje energetske efikasnosti, kao i zaštita životne sredine, izjavio je danas ministar Antić.

foto: Dragana Udovičić

Antić je rekao da u termoelektrani u Obrenovcu postoji osam blokova u okviru blokova A i B.

"Mi jedan po jedan blok revitalizujemo. Cilj nam je da im produžimo radni vek, da se poveća zastita životne sredine i poveća snagu", rekao je Antić za TV Pink.

(Kurir.rs/Tanjug/Pink/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track