Najnovije vesti

Brnabićeva o niškom aerodromu: Vlada dala saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih
Foto: Beta/Saša Đorđević

Potvrda premijerke

Brnabićeva o niškom aerodromu: Vlada dala saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih

Biznis

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić potvrdila je danas da je vladina Komisija dala saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih niškog aerodroma, te da joj nije jasno kako uprava Aerodroma "Konstantin Veliki" nije informisana o tome.

"Vladina Komisija dala je odobrenje prošle nedelje. Nisam sigurna kako uprava nije informisana. Juče smo potvrdili da je takva odluka doneta", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da saglasnost nije stigla.

"Da postoji e-uprava dobili bi je odmah, a ovako putuje u papiru", primetila je premijerka i ponovila da je "Komisija, bez daljeg, donela odluku", i to pozitivnu.

Komisija je tu saglasnost dala na sednici u petak 27. aprila. Udruženje Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) juče je saopštila da je 35 zaposlenih na niškom aerodromu ostalo bez posla, jer Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje njihovih ugovora, što su demantovali u vladi.

NKD se inače pozvalo na tvrdnje radnika JP Aerodrom da je poslovodstvo aerodroma na vreme uputilo zahtev gradskim vlastima, ali nedostaju informacije o tome da li je taj zahtev, u skladu sa procedurom, prosleđen Vladi Srbije.

Iz Kabineta niškog gradonačelnika saopštili su u međuvremenu da je reč o onim radnicima koji "prekoračuju zakonski limit od 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih na neodređeno vreme" i za koje je Komisija Vlade Srbije i ranije, u više navrata, davala saglasnost za produženje ugovora.

"Grad Niš uz pomoć Vlade Srbije uložio je ogromne napore da se uspostavi vazdušni saobraćaj na niškom aerodromu pa čudi, a još više zabrinjava, pokušaj da se na ovakav način, koji najviše šteti zaposlenima i samom JP Aerodrom Konstantin Veliki, obmane javnost i unose bespotrebna sumnja da će 36 porodica ostati bez egzistencije i da će funkcionisanje ovog JP biti dovedeno u pitanje", navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Saša Đorđević)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...