DAČIĆ U POSETI NEPALSKOJ PRIVREDNOJ KOMORI: Tradicionalno dobre odnose zasnivamo na razumevanju i poverenju
Foto: Tanjug/Mihajlo Jelisavčić

U susret 60. godišnjici uspostavljanja bilateralnih odnosa

DAČIĆ U POSETI NEPALSKOJ PRIVREDNOJ KOMORI: Tradicionalno dobre odnose zasnivamo na razumevanju i poverenju

InfoBiz -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Katmanduu da su odnosi Srbije i Nepala tradicionalno dobri i zasnovani na uzajamnom razumevanju i poverenju.

foto: Tanjug/Mihajlo Jelisavčić

Dačić je prilikom posete Nepalskoj privrednoj komori rekao da će sledeće godine biti 60 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa i izrazio nadu da će i privrednici Srbije i Nepala učestvovati u obeležavanju ove godišnjice, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Vrlo me raduje napredak koji smo poslednjih godina postigli u ekonomskoj saradnji Srbije i Nepala, posebno kroz prisustvo nepalskih kompanija u Srbiji. Tu svakako najpre mislim na 'CG Corp' koja posluje u okviru 'Chaudhary group' iz Katmandua, i koja je 05. oktobra 2017. godine u Rumi otvorila svoju prvu evropsku fabriku za proizvodnju nudli i drugih polugotovih jela od testenina", rekao je on.

(VIDEO) OVO JE POTPUNI HIT! MINISTAR DAČIĆ NAM MAŠE IZ TADŽ MAHALA: Pozirao za selfi, ali je pre toga uradio nešto što je nasmejalo okupljene...

Šef srpske diplomatije je naveo da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomskih odnosa sa Nepalom, na nivou povećanja robne razmene, kao i investicija, dodajući da Srbija ima snažan poljoprivredni potencijal i da je zainteresovana za izvoz poljoprivrednih proizvoda u Nepal.

Dačić je predložio češće susrete srpskih i nepalskih privrednika, organizovanje promotivnih aktivnosti za prezentovanje privreda i njihovih mogućnosti za saradnju, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Mihajlo Jelisavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja