VELIKI USPEH: Srpski studenti pomažu "Mercedesu" i "Svarovskom"
Milanović i Živković sa svojim timom, Foto: Kurir.rs

Naši akademaci u Sent Galenu

VELIKI USPEH: Srpski studenti pomažu "Mercedesu" i "Svarovskom"

InfoBiz -

Nemanja Živković (22) i Stanislav Milanović (22), studenti četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, napravili su ogroman uspeh i osvojili treće mestu na prestižnom takmičenju "Poslovne igre" u Sent Galenu u Švajcarskoj.

Učesnici na ovom takmičenju bili su studenti završne godine osnovnih kao i master studija sa vodećih evropskih i svetskih biznis škola, a srpski akademci su pravili strategije i rešavali poslovne problema za kompanije poput "Mercedesa" i "Svarovskog". - Za kratko vreme, od četiri sata koliko nam je bilo dato, na nama je bilo da osmislimo kreativnu strategiju i napravimo PPT prezentaciju. Nakon toga smo prezentovali svoja rešenja predstavnicima kompanija, među kojima su bili izvršna potpredsednica kompanije "Svarovski", kao i izvršni direktor kompanije "Dajmler", u čijem je vlasništvu "Mercedes", kao i profesori sa Univerziteta Sent Galen - kaže Nemanja Živković za Kurir.

Kako kaže, poseban izazov je bilo to što su im dodeljena dva stranca u tim, pa je trebalo za kratko vreme napraviti timsku atmosferu sa nepoznatim ljudima. - Konkretno, za kompaniju "Svarovski" imali smo zadatak da napravimo strategiju za povećanje prodaje i popularnosti njihove nove kolekcije "Remiks". Žiri je naše rešenje prepoznao kao veoma profesionalno i inovativno, ali i kao rešenje koje bi mogli da koriste u budućnosti, zbog čega su nas nagradili trećim mestom - objašnjava Živković i dodaje da su ovakvi uspesi veoma dobri i za imidž FON, ali i Univerziteta u Beogradu:

- Svojim rezultatom pokazali smo da nastava i način učenja na FON ne zaostaju u odnosu na vodeće biznis fakultete u Evropi i svetu, kao i da je znanje koje stičemo tokom studija moguće primeniti u praksi. U pripremi za takmičenje imali smo podršku profesora Dejana Petrovića, Miloša Milosavljevića i Mladen Đurića, kao i asistenata Milice Pavićević. Na takmičenju je učestvovalo 100 studenata, odnosno 25 timova od po četiri osobe.

Kurir.rs/J. Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track