Tatjana Šipetić nova direktorka Farmaceutske komore Srbije
Foto: Promo

novi ciljevi

Tatjana Šipetić nova direktorka Farmaceutske komore Srbije

InfoBiz -

BEOGRAD - Na današnjoj Skupštini Farmaceutske komore Srbije, za novu direktorku te najvece strukovne organizacije farmaceuta u našoj zemlji izabrana je Tatjana Šipetic, član Upravnog odbora zadužen za razvoj apotekarske delatnosti.

Govoreci o budućim ciljevima organizacije, Tatjana Šipetić je kao prioritete navela podizanje svesti pacijenata, kao i regulatornih organa o ulozi i značaju farmaceuta u okviru našeg zdravstvenog sistema:

„Moj cilj, kao i cilj svih nas kolega zaposlenih u zdravstvenoj zaštiti je da se više ne delimo gde radimo, vec kako radimo i koliko smo uspešni u tome. Imamo zajedničke interese koje možemo da ostvarimo uz međusobnu saradnju, otvorenost u komunikaciji i konstruktivno prihvatanje predloga i kritika, kojim cemo, sigurna sam, uspeti da unapredimo samu struku i uslove u kojima naše kolege rade“.

Tatjana Šipetić, koja je i zamenica direktora "Lilly drogerije" važi za stručnjaka u oblasti farmacije zahvaljujuci dugogodišnjem, bogatom iskustvu koje je tokom svoje karijere sticala kroz razlicite poslove. Nakon diplomiranja na Farmaceutskom fakultetu, radno iskustvo je zapocela radeci u privatnoj praksi od 1997-2005. godine, nakon cega preuzima rukovodenje bolnicke apoteke u okviru KBC "Dr Dragiša Mišović".

foto: Promo

Nakon cetiri godine, prelazi na mesto direktorke Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije. U okviru svog mandata posebno se istakla povecanjem efikasnosti u rešavanju predmeta i unapredenjem sistema farmakovigilance u Srbiji. Po završetku angažmana u Agenciji, 2013. godine prelazi u privatni sektor u ZUA Lilly drogerie.

Dodatno obrazovanje iz bolnicke farmacije, javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta sticala je kroz razlicite edukacije, te je 2006. godine na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu završila specijalizaciju iz Farmakoekonomije i farmaceutske legislative, a 2011. godine je odbranila Master iz menadžmenta u sistemu zdravstvene zaštite na Medicinskom fakultetu. Organizovala je brojne edukacije za zdravstvene radnike i bila predavac u okviru brojnih nacionalnih i medjunarodnih edukacija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track