MINISTARKA MIHAJLOVIĆ SA AMBASADOROM MARUJAMOM: Metro u Srbiji po uzoru na japanski
Foto: Facebook

U susret potpisivanju sporazuma o saradnji

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ SA AMBASADOROM MARUJAMOM: Metro u Srbiji po uzoru na japanski

InfoBiz -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović danas je u razgovoru s novopostavljenim ambasadorom Japana Đunićijem Marujamom istakla da je Srbija zainteresovana za idejna rešenja Japana u izgradnji metroa od aerodroma do grada.

"Naš cilj je povezivanje sa susedima i jačanje saradnje sa svim međunarodnim partnerima. Nadam se da ćemo u narednom periodu potpisati sporazume o saradnji s japanskim partnerima, pre svega u oblasti vazdušnog i vodnog saobraćaja, kao i u oblasti energetske efikasnosti", kazala je Mihajlovićeva, saopštio je njen kabinet.

Ona je istakla da je Srbija danas politički i ekonomski stabilna zemlja koja uspešno realizuje važne infrastrukturne projekte.

"Završavamo Koridor 10, radimo na izgradnji Koridora 11, unapređujemo železnički i vodni saobraćaj, ulažemo u aerodrome u Srbiji", rekla je ministarka i izrazila zadovoljstvo zbog zainteresovanosti Japanske međunarodne agencije za saradnju (JICA) da učestvuje u realizaciji infrastrukturnih projekata njenog ministarstva.

MINISTARKA I NOVI AMBASADOR JAPANA RAZMENILI POKLONE: Ministarka diplomati ćilimče, a evo čime je on nju darovao! (FOTO)

Ambasador Đunići Marujama je predložio skoriji sastanak delegacije JICA i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Srbije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track