SRBIJA I UAE POTPISALI MEMORANDUM O PREHRAMBENOM SEKTORU Nedimović: Reč je o tržištu koje je platežno jako sposobno
Foto: Marina Lopičić

saradnja

SRBIJA I UAE POTPISALI MEMORANDUM O PREHRAMBENOM SEKTORU Nedimović: Reč je o tržištu koje je platežno jako sposobno

InfoBiz -

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović potpisao je danas na Novosadskom sajmu Memorandum o razumevanju sa Ujedinjenim arapskim emiratima, koji se odnosi na prehrambeni sektor.

Nedimović je posle potpisivanja Memoranduma rekao da će njim biti regulisana bezbednost hrane, kako bi srpska hrana mogla da se izvozi na tržište tih zemalja.

Dokument se osim na oblasti bezbednosti hrane i halal sertifikata odnosi i na investicije u poljoprivredi koje će tek biti realizovane, a kako je Nedimović rekao, neke se "već dešavaju u ovom trenutku".

"Reč je o tržištu koje platežno jako sposobno i koje ima potražnju za kvalitetnom robom", rekao je Nedimović.

Prema njegovim rečima, investicije će biti usmerene u preradjivačku industriju, a biće finansirane novcem iz UAE.

Nakon bilateralnog sastanka Nedimovića sa delegacijom UAE, oni su zajedno podsetili da u Srbiji već funkcionišu firme iz ovih zemalja poput Al Dahre i Al Rawafed.

Nedimović je dodao da UAE podržava Srbiju i kroz Fond Abu Dabi za navodnjavanje, te da će ove godine kroz razne projekte biti investirano 30 miliona evra.

Najavio je da su u pripremi projekti vredni 40 miliona evra.

"Očekujem da ćemo do septembra završiti sve sertifikate izmedju dve zemlje i da će tržišta biti poptpuno slobodna za trgovinu pregrambenim proizvpdima", rekao je Nedimović.

Nedimović će danas otvoriti 85. Medjunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, na kojem je zemlja partner ove godine Francuska.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track