Vučić u Diseldorfu: Srbija zadovoljna trgovinskom razmenom s Nemačkom (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije

Trgovinska razmena sa Nemačkom

Vučić u Diseldorfu: Srbija zadovoljna trgovinskom razmenom s Nemačkom (FOTO)

InfoBiz -
1 / 9 Foto: Predsedništvo Srbije

BEOGRAD/DISELDORF - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Diseldorfu da je Srbija zadovoljna trgovinskom razmenom s Nemačkom, a da sa Severnom Rajnom-Vestfalijom očekuje povećanje ekonomske saradnje.

"Rekao bih da je naša trgovinska razmena sa Severnom Rajnom-Vestfalijom 620 miliona evra. Zahvalan sam ministru predsedniku što je rekao da možemo da idemo i preko 835 miliona", rekao je Vučić na konferenciji sa premijerom Severne Rajne-Vestfalije Arminom Lašetom.

foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je rekao da se razgovaralo o ekonomskim i političkim temama, i da je Lašet saslušao sve o političkoj situaciji u Srbiji i reformama.

Lašet je rekao da je Severna Rajna-Vestfalija odmah iza Bavarske po ulaganjima u Srbiju i da ohrabruje firme da investiraju u Srbiju.

"Kompanije iz Severne Rajne-Vestfalije koje su investirale u Srbiju su visokokvalitetne i svetski poznate, i kad one kažu 'Idemo u Srbiju', to je dobar signal", rekao je Lašet.

Lašet je izrazio podršku evropskim integracijama Srbije i naveo da nemačka kancelarka Angela Merkel "ceni" reforme koje Srbija sprovodi.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Predsedništvo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track