PREMIJERKA DANAS U SOFIJI: Brnabićeva na Svetskom i Bečkom ekonomskom forumu
Foto: Beta/Miloš Miškov

u okviru samita zapadnog balkana

PREMIJERKA DANAS U SOFIJI: Brnabićeva na Svetskom i Bečkom ekonomskom forumu

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić učestvovaće sutra i u petak, 17. i 18. maja, na dva događaja u okviru Samita Zapadnog Balkana u Sofiji - na sastanku Svetskog ekonomskog foruma i na Bečkom ekonomskom forumu.

Brnabić će sutra učestvovati na "Strateškom dijalogu za Zapadni Balkan" koji organizuje Svetski ekonomski forum (SEF).

Svetski lideri, predstavnici međunarodnih organizacija i privrede, razgovaraće o tri ključne teme za region: ekonomski rast, trgovina i investicije, važnost digitalne agende u kontekstu tehnološkog razvoja i jačanje uloge nove generacije mladih lidera.

Premijerka Brnabić govoriće o digitalnoj agendi i važnosti regionalnog povezivanja. Ona će predstaviti najvažnije rezultate u oblasti digitalizacije i razvoja novih tehnologija.

Na skupu će učestvovati i predsednik Svetskog ekonomskog foruma Borge Brende, visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini, premijer Bugarske Bojko Borisov, predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti i direktorka programa za Evropu Svetskog ekonomskog foruma Martina Larkin.

Od oktobra 2016 godine, Ana Brnabić član je grupe "Novi lideri za Evropu" Svetskog ekonomskog foruma koju čine mladi političari i donosioci odluka iz više evropskih zemalja, podseća se u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Kao prvi predstavnik Srbije, Brnabić je predsedavala radnom grupom Svetskog ekonomskog foruma koja je analizirala pitanja migracije i granica.

Kao jedini premijer iz regiona, učestvovala je u izradi izveštaja Svetskog ekonomskog foruma "Obnova Evrope" koji je predstavljen na sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu u januaru, a u kojem je pripremala deo koji se odnosi na migracije i granice.

Drugog dana boravka u Sofiji, 18. maja, predsednica Vlade Srbije učestvovaći na "Bečkom ekonomskom forumu". Na skupu će učestvovati premijeri Zapadnog Balkana i predstavnici ekonomskih institucija, koji će razgovarati o aktuelnim ekonomskim temama u regionu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Miloš Miškov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja