Najnovije vesti

VUČIĆ PRIMIO DELEGACIJU MMF: Sa premijerkom Brnabić o povećanju penzija tako da svi penzioneri budu zadovoljni
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na čelu Misije Monetarnog fonda Džejms Ruf

VUČIĆ PRIMIO DELEGACIJU MMF: Sa premijerkom Brnabić o povećanju penzija tako da svi penzioneri budu zadovoljni

Biznis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da očekuje da novi aranžman Srbije s Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) bude zaključen tokom leta, saopštio je njegov kabinet.

 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Vučić je s misijom MMF, koju je predvodi šef Misije u Beogradu Džejms Ruf, razgovarao o prethodnom trogodišnjem aranžmanu, okončanim u februaru ove godine, ugovaranju novog, kao i o povećanju plata u javnom sektoru i penzija.

Kako je saopšteno, Vučić je rekao da je spreman da razgovara s premijerkom Anom Brnabić o pronalaženju načina za povećanja penzija tako da svi penzioneri budu zadovoljni.

 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Ruf je istakao da nakon uspešno završenog trogodišnjeg aranžmana srpska ekonomija nastavlja rast na zdravim osnovama. MMF očekuje da će Srbija u 2018. godini ispuniti predvidjenu stopu rasta od 3,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), kao i da taj rast može da bude i veći, navodi se u saopštenju i dodaje da je Vučić naglasio da je taj rast zasnovan na investicijama, izvozu i potrošnji.

 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Razgovarano je i o povećanju budžeta za kapitalne investicije za narednu godinu jer MMF procenjuje da će Srbija ostvariti značajan suficit i ove godine.

Dogovoreno je da se zajednički radi na završetku procesa privatizacije velikih preduzeća kao što su RTB Bor, Petrohemija, MSK i da se proces pronalaženja strateških partnera ili privatizacija završi u ovoj godini.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...