Najnovije vesti

DŽEJMS RUF IZ MMF: Srpska ekonomija nastavlja rast na zdravim osnovama
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Posle razgovora sa predsednikom srbije

DŽEJMS RUF IZ MMF: Srpska ekonomija nastavlja rast na zdravim osnovama

Biznis

BEOGRAD - Nakon uspešno završenog trogodišnjeg aranžmana sa MMF, srpska ekonomija nastavlja rast na zdravim osnovama, rekao je danas šef Misije te međunarodne finansijske institucije, Džejms Ruf, i naglasio da očekuje da će Srbija ispuniti predviđenu stopu rasta od 3,5 odsto BDP za ovu godinu, te istakao da taj rast može da bude i veći.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ruf je to rekao u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je naglasio da je taj rast zasnovan na investicijama, izvozu i potrošnji.

Sagovornici su razgovarali o povećanju budžeta za kapitalne investicije za narednu godinu, s obzirom na to da je MMF potvrdio da će Republika Srbija ostvariti značajan suficit i ove godine.

 

Predsednik Vučić je naglasio da je spreman da razgovara sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić o pronalaženju načina za povećanja penzija tako da svi penzioneri budu zadovoljni. Takođe, važna tema je bila i povećanje plata za narednu godinu u javnom sektoru.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Srbija ostaje posvećena reformskom putu u sferi ekonomije u saradnji s Međunarodnim monetarnim fondom“, naglasio je predsednik Vučić i rekao da očekuje da će novi aranžman sa ovom institucijom biti zaključen tokom leta.

 

Na sastanku je dogovoreno da se zajednički radi na završetku procesa privatizacije velikih preduzeća kao što su RTB Bor, Petrohemija, MSK i da se proces pronalaženja strateških partnera ili privatizacija završi u ovoj godini.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...