VLADA SRBIJE: Razgovori sa MMF teku po planu
Foto: Stefan Jokić

sastanci završeni uspešno

VLADA SRBIJE: Razgovori sa MMF teku po planu

InfoBiz -

BEOGRAD - Želimo da demantujemo informacije objavljene danas na portalu "Politika", gde se insinuira da je misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) otišla iz Srbije nezadovoljna i da sa MMF nije postignut dogovor oko novog aranžmana, navodi se u vladinom saopštenju.

Vlada Republike Srbije, kako se navodi, želi još jednom da naglasi da se razgovori o novom aranžmanu odvijaju prema planu i bez ikakvih problema, a što je potvrdio i sam MMF u svom zvaničnom saopštenju.

"Svi sastanci sa MMF-om, koji su održani tokom ove nedelje, završeni su uspešno. Razgovori će se nastaviti tokom juna i očekuje se potpisivanje novog aranžmana tokom leta. Novi program, zajedno sa ciljevima koje program treba da ispuni, su skoro u potpunosti dogovoreni. Sa MMF-om imamo visok nivo i razumevanja i slaganja oko toga šta treba da se uradi narednih godina", izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Brnabić se prethodno ove nedelje sastala sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, predvođenom šefom Misije Džejmsom Rufom i složila da su reforme tokom prethodne tri godine dale dobre rezultate i da je važno nastaviti strukturne reforme.

Predsednica Vlade izjavila je tada da je prvi kvartal bio izuzetno dobar i da Vlada nastavl?a da radi kao i do sada i da "nema prostora za opuštanje, kako bi se postigli željeni rezultati u ovoj godini. Cilj Vlade je da se postigne održiv i dimamičan ekonomski rast", rekla je Brnabić, kaže se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track