BRNABIĆ: Razgovori s MMF biće nastavljeni u junu
Foto: Zorana Jevtić

PREGOVORI SA FONDOM

BRNABIĆ: Razgovori s MMF biće nastavljeni u junu

InfoBiz -

Premijerka Srbije Ana Brabić izjavila je danas da će razgovori s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) biti nastavljeni u junu i da se potpisivanje novog aranžmana očekuje tokom leta.

"Novi program, zajedno sa ciljevima koje program treba da ispuni, skoro su u potpunosti dogovoreni. Sa MMF-om imamo visok nivo i razumevanja i slaganja oko toga šta treba da se uradi narednih godina", rekla je Ana Brnabić.

Šef misije MMF-a Džejms Ruf ranije danas je izjavio da je s vlastima u Srbiji postignut sporazum oko ključnih elemenata novog programa i da će pregovori biti okončani kad bude imenovan novi ministar finansija. Brnabić je navela da su svi sastanci sa MMF-om, koji su održani tokom ove nedelje, završeni uspešno, saopštila je Vlada Srbije.

Vlada Srbije saopštila je da želi još jednom da naglasi da se razgovori o novom aranžmanu odvijaju prema planu i bez ikakvih problema, a što je potvrdio i sam MMF u svom zvaničnom saopštenju. Brnabić se prethodno ove nedelje sastala s delegacijom MMF-a i složila da su reforme tokom prethodne tri godine dale dobre rezultate i da je važno nastaviti strukturne reforme.

Misija MMF-a je u Beogradu od 7. maja, a na kraju posete Ruf je rekao da su bili produktivni razgovori o programu ekonomskih reformi koji bi podržao MMF putem Instrumenta za koordinaciju politika (PCI).

"Nameravamo da se uskoro vratimo u Srbiju da bismo priveli kraju razgovore kada bude imenovan novi ministar finansija", rekao je Ruf. Vujović je pre deset dana dao ostavku iz ličnih razloga, a premijerka Brnabić je preuzela dužnost ministra finansija do imenovanja novog ministra.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track