SRPSKU FABRIKU STAKLA TUŽILO 129 RADNIKA: Traže da se vrate na posao
Foto: Dado Đilas

tužba

SRPSKU FABRIKU STAKLA TUŽILO 129 RADNIKA: Traže da se vrate na posao

InfoBiz -

Predstavnik za medije Osnovnog suda u Paraćinu Tanja Lazić - Simić izjavila je danas da je 129 radnika Srpske fabrike stakla u Paraćinu podnelo tužbe ovom sudu za povratak na posao, koji su izgubili 23. septembra lane.

"Ročišta po ovim predmetima su zakazana, prvih 20 će biti održano 31.maja, a sva ostala tokom juna", rekla je Lazić - Simić novinarima i objasnila da je "najviše tužbi stiglo posle 4.januara".

Posle stečaja, koji je uveo Privredni sud u Kragujevcu, ukupno 235 radnika "Staklare" je dobilo otkaz, o čemu su bili informisani preko društvenih mreža.

Od tada sebe nazivaju i nastupaju pod nazivom "Otpušteni preko fejsa". Oni tvrde da je više radnika podnelo tužbe, najmanje 200, "ali su ih, izgleda pravni zastupnici - advokati zaboravili da predaju".

Uvođenje stečaj u SFS, tražila je firma "Veksilum" iz Ccačka, koja je navodno otkupila dug fabrike od 47 miliona evra prema bivšem vlasniku "Glas industri" iz Bugarske.

Rešenja o stečaju Privrednog suda u Kragujevcu, zbog nedostaka valjanih dokaza, dva puta je obarao i vraćao na ponovno ročišate Apelacioni privredni sud u Beogradu. Privredni sud u Kragujevcu, ponovo danas, odlučuje o stečaju u "Staklari", rekli su radnici.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track