INTERVJU SVETLANA GLUMAC: S vrhunskim proizvodima ostali smo lideri na tržištu
Foto: Promo

cora direktorka kompanije "Moji brendovi" za kurir

INTERVJU SVETLANA GLUMAC: S vrhunskim proizvodima ostali smo lideri na tržištu

InfoBiz -

"Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš" drže primat ne samo u Srbiji već i u regionu. Uveliko se pozicioniraju u Rusiji, SAD, zemljama EU i beleže istorijske uspehe

Zahvaljujući inovativnim proizvodima, jačanju na domaćem tržištu, dodatnom širenju na regionalna i ulasku na nova tržišta, kompanija "Moji brendovi" i njene članice "Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš" iza sebe imaju jednu od najuspešnijih godina, kaže u razgovoru za Kurir Svetlana Glumac, direktorka za korporativne i regulatorne poslove u ovoj kompaniji.

Šta je najviše doprinelo poslovnom uspehu kompanije "Moji brendovi"? - Kompanija "Moji brendovi" iz godine u godinu ostvaruje rast kako na domaćem, tako i na tržištima u regionu. "Imlek" je u 2017. povećao obim prodaje na svim tržištima. "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice od ranijeg lidera u Republici Srpskoj postao je lider na celom tržištu BiH. I "Bimilk" iz Bitolja, koji posluje u okviru "Imleka" zabeležio je rast na tržištu Makedonije. "Mlekara Subotica" čak 25 odsto godišnje proizvodnje izvozi u EU i Rusiju. Na rusko tržište najviše izvozimo feta sireve, ali su tamo traženi i "Imlekov" kajmak, UHT mleko i jogurt. "Bambi" je prošle godine postigao rekordno tržišno učešće uz rast od dva odsto. Zahvaljujući inovacijama, za "Knjaz Miloš" prošla godina bila je u znaku istorijskih rezultata i uspeha. Osim u Srbiji, "Knjaz" je lider i u Crnoj Gori, a svoje proizvode plasira i u Makedoniju, BiH, Rusiju, SAD, Poljsku i Izrael. Brend "guarana" odnedavno je prisutan i na tržištu Albanije.

Vaša kompanija je u 2017. lansirala dosta novih proizvoda na tržište. Da li ste zadovoljni njihovom prodajom? - U protekle dve godine "Imlek" je lansirao 33 nova proizvoda, od kojih je najviše pažnju potrošača privukao "moja kravica trougao". I "Bambijeva" "plazma slana" našla je put do srca potrošača. Samo u prve dve nedelje prodato je milion pakovanja ovog proizvoda. Portfolio "Knjaza Miloša" je lansiranjem "remiks knjaz superior narandže", koja sadrži čak 15 procenata voćnog soka brazilske narandže, ostvario rekordan rast. Zbog svega pomenutog "Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš" čvrsto drže liderske pozicije na domaćem i regionalnim tržištima.

Planirate li neke nove investicije i u kom smeru će se one odvijati? - Naši stručnjaci iz "Imleka" pomažu pri otvaranju Nacionalne referentne laboratorije i osposobljavaju kadrove za rad u njoj. U saradnji sa resornim ministarstvom "Imlek" pomaže poljoprivrednicima oko ustupanja poljoprivrednog zemljišta. Kao i do sada, "Imlek" će svoje proizvode izrađivati samo od mleka ekstra klase, a akcenat će biti na razvoju proizvoda poput jogurta "balans", koji je po svom sastavu jedinstveni na tržištu. U 2018. "Bambi" će nastaviti sa inovacijama na brendu "plazma" i na jačanju pozicije u zemljama bivše SFRJ i EU. Fokus kompanije "Knjaz Miloš" biće na jačanju regionalne zastupljenosti. Portfoliju veoma traženih sportskih napitaka pridružio se i četvrti napitak "akva viva sport get slim L-karnitin".

Posvećeni zajednici

Gradimo dečja igrališta, pomažemo socijalno ugroženima

Kompanija "Moji brendovi" veliku pažnju poklanja različitim projektima društvene odgovornosti. Da li će se takva politika nastaviti? - "Imlek" je realizovao veliki broj projekata kao što su izgradnja dečjih igrališta, rekonstrukcija fitnes-parkova, donacije školskim kuhinjama i socijalno ugroženim kategorijama. Kompanija "Bambi" je donirala 50 interaktivnih tabli za 50 osnovnih škola u Srbiji, na šta smo posebno ponosni jer je to jedna od najvrednijih donacija u obrazovanje u istoriji kompanije. Zahvaljujući inicijativi brenda vode "akva viva", u svim školama u Srbiji uvedena je dodatna svakodnevna fizička aktivnost za mlade osnovce. Zbog svih ovih projekata naše kompanije su ponele vredna domaća i međunarodna priznanja i u njihovom fokusu će i dalje biti projekti društvene odgovornosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track