MIHAJLOVIĆ: Početak izgradnje stanova za snage bezbednosti prvo u Nišu i Vranju
Foto: Zorana Jevtić

infrastruktura

MIHAJLOVIĆ: Početak izgradnje stanova za snage bezbednosti prvo u Nišu i Vranju

InfoBiz -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će prva zgrada za pripadnike snaga bezbednosti početi da se gradi u Nišu ili Vranju u avgustu i da će do kraja 2020. godine biti izgrađeno svih 5.203 stanova na više lokacija u Srbiji. Ona je u Skupštini Srbije, tokom rasprave o predloženom zakona o izgradnji stanova po povoljnijim uslovima za policajce i vojnike, kazala da će razlika u početku gradnje u Nišu i Vranju biti "nekih sedam dana" i da će prve zgrade biti završene već 2019. godine.

"Suština je da ćemo mi rešavati pitanja ljudi koji rade u vojsci, policiji i BIA. Mi ćemo time pored toga što ćemo rešiti problematična stambena pitanja i probleme omogućitii rast građevinarstva i razvoj malih i srednjih preduzeća i omogućiti gradovima i opštinama da ostvaruju prihode", rekla je Mihajlović odgovarajući na kritike poslanika Nove stranke Zorana Živkovića.

Živković je rekao da sluša kolege vladajuće većine u parlamentu koji iznose "hvalospeve" o radu Vlade Srbije i o tome da je izgradnja stanova "čudo od projekta koji će za 64 miliona evra da preporodi sve živo".

"I bezbednost države i rad svih službi, državnu upravu, ugled Srbije, zdrvastvo, obrazovanje, kulturu. Vratiće ponos Srbije. Sa tih 64 miliona za stanove koji će navodno biti jeftini za pripadnike snaga bezbednosti, poleteće i ovi avioni što stoje već pola godine - MIG-ovi 29", rekao je Živković.

On je kazao ga da "čudi" kako pored toliko "fenomenalnih" poteza koji su urađeni u poslednjih pet-šest godina Srbija još ima "najniži privredni rast u celom regionu, najmanje prosečne plate i najveći nivo kriminala".

Živković je govorio i o mnogim najavljenim projektima vlasti te kazao da je obećavan izvoz "Fijata" u Rusiju, a izvezeno je nula.

"Fenomenalno rešenje pretvaranja Ikarbusa u Mercedes je bilo, a do sada je proizvedena jedna nalepnica koju je lično predsendik SNS (ALeksandar Vučić) zalepio na Ikarbus", rekao je Živković.

On je posle iznošenja tih navoda dobio opomenu od predsedvajućeg jer nije govorio o amandmanima, odnosni Predlogu zakona o izgradnji stanova za snage bezebdnosti.

Mihajlović mu je odgovorila da kada govori o krminalu i najnižem bruto društvenom proizvbodu, "verovatno misli na vreme svioje vlasti".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track