RAZGOVARALI O PRIVLAČENJU AMERIČKIH INVESTITORA: Vučić i Brnabićeva na sastanku sa Džonom Kerijem i biznismenom Timom Kolinsom
Foto: Predsedništvo

radni ručan

RAZGOVARALI O PRIVLAČENJU AMERIČKIH INVESTITORA: Vučić i Brnabićeva na sastanku sa Džonom Kerijem i biznismenom Timom Kolinsom

InfoBiz -

Unapređenje poslovnog ambijenta je od ključnog značaja za privlačenje američkih investicija u Srbiju, saopšteno je danas posle sastanka predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa Džonom Kerijem i američkim biznismenom Timom Kolinsom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučic i premijerka Ana Brnabić sastali su se sa bivšim državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem i jednim od najznačajnijih američkih biznismena Timom Kolinsom, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Tokom radnog ručka sagovornici su razgovarali o očuvanju mira i stabilnosti u regionu i saglasili se da je unapređenje poslovnog ambijenta od ključnog značaja za privlačenje američkih investicija u Srbiju.

Vucic i Brnabiceva su naglasili da ce Srbija još više ulagati u razvoj sektora informacionih tehnologija, koji već danas učestvuje sa 9,2 odsto u ukupnom izvozu Srbije.

Jačnje sektora informacionih tehnologija maksimalno će ubrzati razvoj privrede Srbije i značajno doprineti stopi rasta bruto domaćeg proizvoda, navadeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Predsedništvo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track