JE LI TAKO DROBNJAK, JE LI TAKO LI? VUČIĆ NA KORIDORU 11: Obišao radove na mostu preko Save i Kolubare, a onda pitao Drobnjaka koliko je čašica popio! (VIDEO, FOTO)
Foto: Pink Printscreen

na deonici Surčin - Obrenovac

JE LI TAKO DROBNJAK, JE LI TAKO LI? VUČIĆ NA KORIDORU 11: Obišao radove na mostu preko Save i Kolubare, a onda pitao Drobnjaka koliko je čašica popio! (VIDEO, FOTO)

InfoBiz -

Rok za završetak mosta i cele deonice je 32 meseca odnosno do kraja 2019. godine

1 / 5 Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić obišli su danas radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare kod Obrenovca, na deonici Koridora 11 Surčin - Obrenovac.

foto: Pink Printscreen

Obilasku radova prisustvuju i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i ambasador Kine Li Mančang.

foto: Pink Printscreen

Vučić je izjavio da će o kraja 2019. godine biti izradjena deonica autoputa od Surčina do Obrenovca na Koridoru 11, a možda i pre tog roka.

"Za godinu i po imaćemo autoput od Beograda do Čačka, a za tri godine i do Požege", rekao je Vučić koji sa premijerkom Anom Brnabić i ministarkom za gradjevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zoranom Mihajlović kod Obrenovca posetio gradilište mosta preko reka Save i Kolubare.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je istakao da će Srbija imati više autoputeva nego sve zemlje u regionu.

Premijerka je istakla da "tako kako raste most na Savi, raste i naš bruto domaći proizvod i naša ekonomija". "Zahvaljujući svim reformama od 2014. mogli smo da 128 milijardi dinara ove godine uložimo u infrastrukturne projekte, a dogodine planiramo i više", rekla je Brnabić.

Zahvalivši se premijerki Brnabić i čitavoj vladi kada je reč o putevima i izgradnji i pohvalivši njihov rad, predsednik Srbije je obrativši se uživo rekao da će Srbija imati najbolje i najlepše puteve u Evropi.

Obraćajući se okupljenima i predstavljajući im planove za dalju izgradnju puteva, nabrajajući putne pravce poimence, Vučić je u šali nekoliko puta prozvao i Zorana Drobnjaka, direktora JP Putevi Srbije upitavši ga nekoliko puta koliko je čašica popio, što je izazvalo smeh okupljenih.

- Je li tako Drobnjak?... Koliko si popio... Jednu-dve čašice... Drobnjak je domaćin može on i 20 da popije... Nije to ništa, ima 115 kila kao i ja, je li tako Drobnjak - rekao je Vučić pogledajući u direktora Puteva.

On je istakao i da je Drobnjak domaćin iz Čačka koji može da popije i 20 čašica, a da ne bude pijan.

Kineska kompanija CCCC je u maju prošle godine počela da gradi novi most preko ušća Kolubare u Savu kod Obrenovca od oko 1,7 km, koji će biti najduži most na toj deonici.

On se potom obratio i kineskom ambasadoru Liju upitavši ga: "Čuješ li me, Li?, Je li tako Li?... Mi volimo Kineze, našu kinesku braću, čuješ Li? Mi volimo našeg brata Lija..., rekao je Vučić.

Vučić ga je zamolio da kineskom predsedniku Šiju prenese zahvalnost za sve što je učinio u Smederevu za Železaru, za sve što je kineski Hestil učinio u Smederevu. On je istovremeno najavio i novi veliki projekat u Smederevu.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Brnabićeva obišla radove

Predsednica Vlade Ana Brnabić obišla je danas radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare kod Obrenovca i poručila da, kada dođe na takva gradilišta, prvo pomisli da kao što raste most, tako raste ekonomija i srpski BDP.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Brnabić je rekla da je zahvaljujući reformama pokrenutim 2014. godine, Srbija uspela da izdvoji 128 milijardi dinara za infrastrukturne projekte.

"Zahvaljujući teškim reformama uspeli smo da izdvojimo taj novac, a u 2019. godini planiramo još veći budžet za infrastrukturu", rekla je premijerka nakon obilaska mosta na deonici Koridora 11 Surčin - Obrenovac. Ona je zahvalila prijateljima iz Kine na investiranju u Srbiji, ali i srpskom timu koji učestvuje u radovima.

foto: Printscreen

Tim povodom obratio se i ambasador Li i rekao: "Ne mogu da izrazim koliko sam srećan što predsednik drugi put dolazi da obiđe gradilište, to je nagrada i veliko priznanje i za Kineze i za Srbe koji ovde zajedno rade".

On je, takođe, u ime kineske kompanije "Hestil", koja je preuzela smederevsku Železaru, pozvao predsednika Srbije da poseti tu kompaniju u Smederevu, podsetivši da će uskoro biti dve godine od kako je kineski predsedsednik posetio taj grad, a "Hestil" preuzeo srpsku čeličanu.

Inače, na deonici Surčin - Obrenovac od 17,6 km biće napravljeno ukupno sedam mostova i četiri nadvožnjaka, kao i dve petlje "Surčin" i "Obrenovac". Vrednost radova na toj deonici je 233,6 miliona dolara, a finansiraju se iz zajma Eksim banke Kine.

Rok za završetak mosta i cele deonice je 32 meseca odnosno do kraja 2019. godine.

Predviđena je izgradnja autoputa u punom profilu, sa četiri vozne i dve zaustavne trake. Autoput Surčin-Obrenovac će omogućiti spajanje koridora 11 i 10, preko obilaznice oko Beograda, na petlji Surčin.

Zajedno sa deonicama u izgradnji, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra i već završenim deonicama Ub-Lajkovac dužine 12,5 kilometara i Ljig-Preljina dužine 40,3 kilometra, biće povezan pun profil autoputa dužine 120 kilometara od Beograda do Preljine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Pink printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track