Najnovije vesti

BRNABIĆ IZ FABRIKE U BOLJEVCU PORUČILA: Fijat ostaje u Srbiji, sve ukazuje na to
Foto: Tanjug/Tanja Valič

sigurna!

BRNABIĆ IZ FABRIKE U BOLJEVCU PORUČILA: Fijat ostaje u Srbiji, sve ukazuje na to

Biznis

Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas da će uskoro imati razgovore sa predstavnicima Fijata, kao i da sve ukazuje na to da će ta kompanija ostati u Srbiji.

"Imamo sve indicije da će Fijat ostati u Srbiji, nadamo se da ćemo uskoro videti njihove investicione planove. Ja ću kao predstavnik države imati uskoro razgovore sa njima, jer želim da čujem tačno šta su njihove investiocne odluke, ali sam danas mnogo manje zabrinuta za radnike Fijata i Kragujevca nego što sam bila pre godinu dana kada smo imali štrajk u Fjatu", rekla je Brnabić novinarima u Boljevcu.

Ona je tamo posetila preduzeće FPM Agromehanika.

Na pitanje da li će sa Fijatom biti produžen ugovor pošto ističe ove godine, Brnabić je kazala da je vlada spremna za dalje razgovore, ali da želi prvo da vidi koja će biti ponuda te kompanije.

"Želimo da vidimo koja je njihova ponuda prema radnicima i prema državi. Očekujemo da ona bude u najboljem interesu radnika i države i u odnosu na njihovu poudu ćemo reagovati", kaže premijerka.

Istakla je da Kragujevac sa firmom "Milanović inženjering" koju je preuzeo Simens sada ima potpunu drugačiju pespektivu, kao i da sada mnogo lakše ulazi u dalje razgovore sa Fijatom nego pre godinu dana.

"Srećna sam zbog Kragujevca i mislim da će za godinu, dve to biti jedan od gradova kome će biti potrebna nova radna snaga odnosno da to više neće biti, kako su pre nazivali, dolina gladi", navela je premijerka.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Beta/SlobodanMiljević)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...