Najnovije vesti

MALI: Sledeće nedelje sa MMF o povećanju plata i penzija
Foto: Tanjug/Tanja Valič

razgovor o ukidanju zakona o privremenom smanjenju penzija

MALI: Sledeće nedelje sa MMF o povećanju plata i penzija

Biznis

BEOGRAD - Na razgovorima sa delegacijom MMF sledeće nedelje u Beogradu ćemo definisati stav po pitanju povećanja plata u javnom sektoru, a tema će biti i najavljeno ukidanje Zakona o privremenom smanjenju penzija, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

 

Navodeći da je za njega najvažniji cilj da građani Srbije imaju bolji kvalitet života, kaže da kao ministar finansija ističe dve stvar: održavanje stabilnosti za koju se Vlada izborila uz teške, ali neophodne mere, i obezbeđivanje privrednog rasta.

 

Prema njegovim rečima, veliki izazov je svakako reforma javnog sektora i javnih preduzeća.

 

 

Čestitajući doskorašnjem ministru finansija Dušanu Vujoviću na postignutom rezultatima, Mali napominje da svako ima neki svoj način rada.

 

"Možda bih nešto uradio drugačije, ali mislim da je najvažnija vizija i strategija kojom se vodimo. Ja sam prethodnih godina vrlo često razgovarao i sa mojim prethodnikom, imao sam i ulogu neformalnog savetnika predsednika Aleksandra Vučića kada je reč o finansijama, tako da sam bio uključen u čitav proces", rekao je Mali.

 

Na pitanje da li će mu biti teže da pregovara sa MMF ili da u parlamentu replicira opoziciji, odgovara: "Možda će mi ipak biti malo teže da "repliciram opoziciji", jer nisam profesionalni političar i ne želim da se bavim izmišljenim aferama i napadima bez pokrića, što opozicija jedino koristi u svojim nastupima".

 

Ministat finansija naglašava da je MMF ozbiljna međunarodna institucija.

"Mislim da se bolje snalazim u toj vrsti razgovora, jer u tome imam i mnogo više iskustva, pre svega radeći u Njujorku, Londonu i Pragu. Mislim da to prvenstveno i jeste moj posao, i ako ga budem dobro radio, građani Srbije će moći da osete boljitak", rekao je Mali.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Tanja Valič)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...