KREĆE IZ KRAGUJEVCA: Strategija za novi industrijski razvoj Srbije
Foto: Promo

FCA konferencija „Industrija 4.0“

KREĆE IZ KRAGUJEVCA: Strategija za novi industrijski razvoj Srbije

InfoBiz -

Strateški pravci kao osnova bele knjige, sa predlozima istraživanja, razvoja i primene Industrije 4.0 modela u Srbiji, koja će biti predstavljena Vladi Srbije na jesen, glavni su rezultati drugog dana međunarodne konferencije „Industrija 4.0“.

Konferencija je održana u kompaniji FCA Srbija u Kragujevcu, koja poseduje jedan od najnovijih i najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FCA Grupacije širom sveta.

Brza rešenja

- Industrija 4.0 sve brže postaje realnost. U našoj fabrici u Kragujevcu počeli smo da pristupamo digitalnoj proizvodnji razvojem naprednih rešenja za virtuelnu simulaciju naspram fizičkog okruženja, uključujući rešenja bazirana na analizi podataka, aditivnoj proizvodnji, prediktivnom održavanju i horizontalnoj i vertikalnoj integraciji - izjavio je Alesio Leonardi, direktor fabrike FCA Srbija, i dodao:

- Konkurencija i tehnološki napredak zahtevaju kapacitet da se upravlja veliki procesima proizvodnje na efikasan i pouzdan način, tražeći brža rešenja i odgovore, stalno učeći sa konstantnom otvorenošću za inovacije da bi sve ove potrebe bile održive i efikasne.

foto: Promo

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat, jedan od učesnika konferencije u Kragujevcu, naglasio je značaj novih tehnologija.

- Proizvodnja u 21. veku zahteva upotrebu novih tehnologija. Istovremeno, kako svet bude napredovao u procesu proizvodnje, biće potrebno odrediti gde i kako glavni inovatori i industrijski resursi mogu obezbediti pomoć neophodnu za napredak proizvodnje - istakao je Skat i dodao:

Skat: Kultura inovacija

- Mi u SAD pomažemo razvoj naprednog proizvodnog procesa. Kako bismo bili uspešni, stvaramo i održavamo kulturu koja omogućava ovaj vid jedinstvene inovacije u kojoj se koncepti prilagođavaju i koriste u praktičnoj primeni. Takođe, postoji čitava grupa donosioca odluka i resursa koji će morati da sarađuju zarad budućnosti američke proizvodnje.

Mašinski fakultet

NEDELJA ZNANJA

Konferencija je organizovana u okviru Nedelje visokih tehnoloških znanja, koju organizuju Mašinski fakultet u Beogradu u saradnji sa PKS, komercijalnim odeljenjem američke ambasade u Beogradu i kompanijom FCA Srbija, uz podršku Ministarstava nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva privrede Vlade R. Srbije, SANU i vodećih industrijskih preduzeća.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track