Najnovije vesti

PIJU SE SASTAO SA ZORANOM MIHAJLOVIĆ: U Beogradu će biti regionalno sedište EBRD za Zapadni Balkan
Foto: Ministarstvo građevinarstva,

SASTANAK SA ČELNIKOM EBRD

PIJU SE SASTAO SA ZORANOM MIHAJLOVIĆ: U Beogradu će biti regionalno sedište EBRD za Zapadni Balkan

Biznis
11:49h

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj, na čelu sa potpredsednikom te finansijske institucije Alenom Pijuom, koji ju je obavestio da će u Beogradu biti regionalno sedište EBRD za svih šest zemalja Zapadnog Balkana.

"To je važna promena i znak da EBRD želi da bude još prisutniji na terenu, na celom Zapadnom Balkanu i u Srbiji, kao najvažnijoj zemlji regiona", rekao je Piju.

foto: Ministarstvo građevinarstva,

Oni su razgovarali o realizaciji infrastrukturnih projekata. Mihajlović je rekla da postoji dobar napredak na projektima koje Srbija realizuje uz finansijsku podršku EBRD i da očekuje još efikasniju saradnju sa EBRD na novim projektima, uključujući izgradnju prve deonice auto-puta Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Na sastanku je analizirana realizacija projekata koje EBRD finansira na drumskom Koridoru 10 i Projektu rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, na modernizaciji železnice, kao i o planiranim ulaganjima u vodnom i vazdušnom saobraćaju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...