MIHAJLOVIĆEVA: Koridor 10 gotov do kraja godine, ključne deonice već završene
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

ministarka obišla radove

MIHAJLOVIĆEVA: Koridor 10 gotov do kraja godine, ključne deonice već završene

InfoBiz -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se očekuje da Koridorom 10 do kraja godine prođe 54 miliona vozila, što je za 20 miliona više nego 2012. godine.

Prisustvujući početku asfaltiranja deonice puta od Bancareva do Crvene reke, duge 12,3 kilometra, ministarka je najavila da će Koridor 10 biti završen do kraja godine, a da su "najproblematičnije" deonice u Grdeličkoj i Sićevačkoj klisuri već završene.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Studije i analize pokazuju da će završetkom Koridora 10 broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom biti smanjen izmedju 10 i 20 odsto, a vreme i troškovi prevoza putnika i robe biće smanjeni za 20 do 25 odsto", kazala je Zorana Mihajlović novinarima.

Ona je najavila da će država naredne godine uložiti oko pet milijardi evra u putnu infrastrukturu.

"Završena je dokumentacija za Moravski koridor i radovi bi trebalo da počnu naredne godine, a takodje naredne godine počeće radovi na deonici Koridora 11 od Preljine do Požege. Za tu deonicu smo pripremili dokumentaciju i završili eksproprijaciju", kazala je Zorana Mihajlović.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je istakla da će naredne godine početi izgradnja autoputa od Niša preko Merdara do Prištine, a prva deonica koja će se raditi biće Niš-Pločnik.

"Razgovaramo o izgradnji Fruškogorskog koridora i radimo dokumentaciju za deo autoputa izmedju Rume i Šapca. U planu je i izgradnja brze saobraćajnice Šabac-Loznica i to su investicije bez železnice i aerodroma", najavila je ministarka.

Dodala je i da su planirane značajne investicije u niški aerodrom i u aerodrom "Nikola Tesla".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug, Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track