Najnovije vesti

VUČIĆ SA DELEGACIJOM FRANCUSKIH PREDUZETNIKA: Sve veće interesovanje za poslovanje sa Srbijom, osnažiti ekonomsku saradnju
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Značajan napredak domaće privrede

VUČIĆ SA DELEGACIJOM FRANCUSKIH PREDUZETNIKA: Sve veće interesovanje za poslovanje sa Srbijom, osnažiti ekonomsku saradnju

Biznis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas članovima delegacije MEDEF - Pokreta francuskih preduzetnika, da Srbija pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Francuskom, a posebno razvoju ekonomske saradnje.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Predsednik Vučić je istakao da ga raduje što, uoči posete Francuskoj i susreta sa predsednikom Emanuelom Makronom, ima priliku da sa delegacijom MEDEF razmotri mogućnosti za snažnije ekonomske veze dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. On je upoznao predstavnike francuskog biznisa sa ekonomskim pokazateljima, koji ukazuju na značajan napredak srpske privrede, zahvaljujući preduzetim reformama.

 

 

Francuska delegacija, koja boravi u Beogradu da bi se upoznala sa rezultatima preduzetih reformi i mogućnostima za ulaganje u srpsku privredu, konstatovala je da je stanje ekonomije u Srbiji veoma unapređeno u odnosu na njihovu posetu 2014. godine, a da je njihov ponovni dolazak dokaz da je Francuska sve više zainteresovana za poslovanje sa Srbijom.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Predsednik Vučić i delegacija, koju čine predstavnici vodećih francuskih kompanija, od kojih mnoge već posluju u Srbiji, saglasni su da postoje velike mogućnosti za nove zajedničke projekte. Tokom sastanka je razmotren napredak postojećih zajedničkih poslova, poput koncesije za aerodrom, dodeljene kompaniji Vansi, upravljanja otpadom na deponiji u Vinči, nabavke helikoptera za srpsku policiju i vojsku, kao i projekta metroa u Beogradu, za koji je rečeno da će uskoro biti u celosti definisan, navedeno je u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...