Najnovije vesti

GRAĐANI SRBIJE ODLUČNIJI U BORBI PROTIV SIVE EKONOMIJE: Za prva 4 meseca ove godine čak 13 odsto više prijava
Foto: Nebojša Mandić

ministar zoran đorđević o sivoj ekonomiji

GRAĐANI SRBIJE ODLUČNIJI U BORBI PROTIV SIVE EKONOMIJE: Za prva 4 meseca ove godine čak 13 odsto više prijava

Biznis

Od početka godine inspekcija rada je obavila inspekcijska nadzora što je za 30 odsto više (33.252) inspekcijskih nadzora nego u istom periodu prošle godine i naplatila 8,4 odsto više novca, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

 

Predstavljajući izveštaj o realizaciji nagradne igre Uzmi račun i pobedi i rezultata istraživanja NALED-a o sivoj ekonomiji pod nazivom "Prvo poluvreme Godine borbe protiv sive ekonomije", ministar je ocenio da su postignuti značajni rezultati u suzbijanju rada ''na crno'' i to zahvaljujući vanrednim inspekcijskih nadzorom, a koji je usledio po prijavama građana putem besplatne telefonske linije koja je uspostavljena u Inspektoratu za rad i koja je otvorena 24 časa.

 

"Tokom nagradne igre uočena je veća spremnost građana da ukažu na slučajeve poslovanja mimo propisa. Podaci Poreskog alarma pokazuju da su građani od januara do aprila 2018. podneli 13 odsto više prijava nego u istom periodu prethodne godine, i čak 55 procenata prijava više u odnosu na 2016.", rekao je Đorđević.

 

Inače, o sivoj ekonomiji i nagradnoj igri u prvih pet meseci zabeležene su 3.172 medijske objave, dodao je ministar.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...