PRODUŽETAK STRATEŠKOG PARTNERSTVA: Etihad Ervejz ostaje u Er Srbiji
Foto: Shutterstock

ZAJEDIČKO SAOPŠTENJE OBE KOPANIJE

PRODUŽETAK STRATEŠKOG PARTNERSTVA: Etihad Ervejz ostaje u Er Srbiji

InfoBiz -

BEOGRAD - Etihad Ervejz ostaje u vlasništvu Er Srbije sa udelom od 49 odsto i u potpunosti je posvećen partnerstvu, budući da su se nacionalni avio-prevoznik Srbije i avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dogovorili o nastavku strateškog partnerstva.

Kompanija iz UAE nastaviće da podržava većinskog vlasnika Er Srbije, Vladu Srbije, navodi ser u zajedničkom saopštenju Er Srbije i Etihada.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je zadovoljstvo zbog odluke o nastavku strateškog partnerstva.

"Pet godina od uspostavljanja partnerstva, Er Srbija stoji čvrsto na nogama. Cilj akcionara bio je da se stvore nove mogućnosti za kompaniju i u tome smo uspeli. Uvereni smo da je pred nama vreme sa još boljim rezultatima. Možemo da budemo izuzetno zadovoljni perspektivom naše nacionalne avio-kompanije", izjavila je Brnabić.

Odluku o produžetku strateškog partnerstva pozdravio je i Robin Kamark, generalni direktor za strateška partnerstva u Etihad aviejšn grupi.

"Drago nam je što smo u prethodnom periodu uspeli da pomognemo Er Srbiji da postane ono što je danas. Radujemo se novoj fazi našeg strateškog partnerstva i u svakom trenutku možete da računate da ćemo biti predan i pouzdan partner", naglasio je Kamark.

On je zaključio da je uveren i da će vreme pred nama doneti još bolje rezultate za Er Srbiju.

foto: profimedia-0256597744

Aktuelni prelazni generalni direktor Dankan Nejsmit, kao i Deklan Keler, koji obavlja dužnost izvršnog direktora za saobraćaj, ostaće na tim pozicijama do 31. decembra 2018. godine.

Članovi Nadzornog odbora Er Srbije zahvalili su se Etihad Ervejzu na dosadašnjim rezultatima i naglasili da su uvereni da će njihova podrška omogućiti da i u narednom periodu Er Srbija potvrdi reputaciju koju je stekla, a to je da je dobra kompanija sa odlično obučenim osobljem i velikim brojem destinacija zbog kojih i jeste najbolja kompanija u regionu, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track