PREDSEDNIK U OBILASKU POGONA NAORUŽANJA U ZEMUNU Vučić posetio fabriku Teleoptik žiroskopi i poručio: Plate će biti veće, a vi zadovoljniji!
Foto: Vladimir Šporčić

Najavljeno zapošljavanje mladog kadra

PREDSEDNIK U OBILASKU POGONA NAORUŽANJA U ZEMUNU Vučić posetio fabriku Teleoptik žiroskopi i poručio: Plate će biti veće, a vi zadovoljniji!

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio fabriku Teleoptik žiroskopi u Zemunu, koja se bavi razvojem i proizvodnjom najsofisticiranijih sistema naoružanja, optičkih i optoelektronskih sprava.

foto: Vladimir Šporčić

Fabriku je, zajedno sa predsednikom Srbije, obišao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

foto: Vladimir Šporčić

Radnici ovde rade za izuzetno male plate. Neću ja da vam kažem, vaši rukovodioci će vam reći za koji dan koliko povećanje plate će biti. Bićete nešto zadovoljniji, neophodno je zadržati radnike ovde da ne odu u druge kompanije. Danas je ovde situacija znatno bolja, to je nekad bila ugašena kompanija, danas živi", rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle obilaska fabrike.

foto: Vladimir Šporčić

Podsetio je da je, prema programu koji je usvojen dok je bio premijer, u ovu fabruiku već usvojeno 6 miliona evra, a da će biti izdvojeno još oko 6. Naveo je i da se danas u fabrici može videti 50-60 odsto novih mašina koje su nabavljene.

foto: Vladimir Šporčić

"Kad sam bio u Kazahstanu video sam najčistiju belu sobu, a danas ovde je ta soba i lepša i čistija, i temperaturno i po pritisku jednako ili bolje urađena nego ona u Kazahstanu", rekao je on,pokazavši jedna od proizvoda ove fabrike za koji je radnicima, kao kažu, potrebno oko sat i po vremena.

foto: Vladimir Šporčić

"Ovo je naših ruku delo i na to smo ponosni. Videli ste ovde i korišćenje nano tehnologije, za nišane koji koriste mat tehnologija koja vam omogućava da se ne odate kada vas neprijatelj osmatra, ima natkorozivnu zaštitu. I to proizvodimo ovde. Tu jei precizna mehanika, motori za glave za navođenje raketa, to je nešto za nas od ključnog značja. Mozak sistema naše odbrambene industrije je ovde", poručio je Vučić.

On je dodao da se fabrike obnavljaju, i zahvaljujući tome opstaju.

foto: Vladimir Šporčić

"Ukupan izvoz našeg oružja, municije, oruđa 2012. Bio je 154 miliona evra, prošle godine 560 miliona a ove očekujemo preko 620 miliona. Kad izračunate to je u odnosu na 2012. četiri puta povećanje i na to sam ponosan", poručio je on.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track