Najnovije vesti

MINISTAR ANTIĆ: 4 četiri ponude za RTB Bor stigle već prvog dana!
Foto: Beta MIloš MIškov

budući strateški partner zadržaće svih 5.000 zaposlenih

MINISTAR ANTIĆ: 4 četiri ponude za RTB Bor stigle već prvog dana!

Biznis

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da su se četiri kompanije javile za otkup dokumentacije već prvog dana od raspisivanja tendera za strateškog partnera za RTB Bor i da će ime najboljeg ponudjača biti poznato do kraja godine.

Antić je kazao da očekuje da će budući strateški partner zadržati svih 5.000 zaposlenih, ali i da će biti otvaranja novih radnih mesta.

"Pre svega obaveza će biti da u periodu dok mi kontrolišemo čitav taj privatizacioni proces, što će trajti od tri do šest godina, da se sačuva taj broj radnih mesta. Pošto je biznis plan deo tenderske dokumentacije, mi očekujemo da će tamo biti neophodan dodatni broj radnika", naveo je Antić.

Prema njegovim rečima, tender za RTB Bor je "ozbiljan medjunarodni tender" koji će danas biti objavljen i u Fajnenšal Tajmsu.

On očekuje da se na teneder prijavi veći broj ozbiljnih kompanija i podseća da je u protekle dve godine 11 rudarskih kompanija posetilo RTB Bor.

"Tender traje do 20. avgusta, u septmbru ćemo ceniti ponude i ja verujem da ćemo do kraja godine izabrati najboljeg ponudjača, kada uplate 100 miliona dolara što je uslov za zaključenje ugovora", rekao je ministar.

Antić je objasnio i da je procenat vlasništva jedno od ključnih pitanja na tenderu, jer država Srbija pita ponudjače koliki procenat oni traže. "To će biti predmet bodovanja", ukazao je Antić.

Poziv za RTB Bor juče je raspisan i u njemu se navodi da budući investitor dokapitalizacijom od 350 miliona dolara postaje vlasnik udela u RTB Bor. Ukupna vrednost novčanog kapitala RTB Bor je nešto više od 2 milijarde i 300 miliona dinara.

(Kurir.rs/Beta/RTS/Foto: Beta/Miloš Miškov)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...