Najnovije vesti

MINISTARKA U POSETI CRNOJ GORI: Mihajlovićeva obišla gradilište mosta Moračica
Foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja I Infrastrukture

radovi na auto-putu boljare-bar

MINISTARKA U POSETI CRNOJ GORI: Mihajlovićeva obišla gradilište mosta Moračica

Biznis

PODGORICA - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, započela je današnju posetu Crnoj Gori obilaskom gradilišta mosta Moračica, na auto-putu Boljare-Bar, na Koridoru 11 koji treba da poveže Srbiju i Crnu Goru.

 

foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja I Infrastrukture

 

Srbija ove godine završava 103 kilometra auto-puta na Koridoru 11 i priprema se za početak gradnje novih 30,9 kilometara od Preljine do Požege.

 

Uporedo s tim radiće se na projektno-tehničkoj dokumentaciju za preostalih 107 kilometara od Požege do Boljara, najduže i najskuplje deonice čija izgradnja će prema procenama koštati oko 1,5 milijardi evra.

 

 

Mihajlovićeva je gradilište obišla zajedno sa ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osmanom Nurkovićem, sa kojim će tokom dana održati bilateralni sastanak u Podgorici i potpisati Memorandum o razumevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Srbije i Crne Gore.

 

 

Predstavnici izvođača radova, kineske kompanije "Čajna roud end bridž korporejšn" (CRBC), koja izvodi radove i na Koridoru 11 kroz Srbiju, upoznali su ministarku sa aktivnostima na izgradnji ovog, najzahtevnijeg građevinskog objekta koji se trenutno gradi na auto-putu kroz Crnu Goru.

 

foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja I Infrastrukture

 

Most Moračica nalazi se na 41 kilometar dugoj deonici Smokovac-Uvač-Mateševo, čija ugovorena vrednost izgradnje iznosi 809,57 miliona evra, a na kojoj kao podizvođači radi i nekoliko firmi iz Srbije.

 

Dužina mosta Moračica je 960 metara, a visina pet prednjih stubova je između 51 i 161 metar.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...