Najnovije vesti

MINISTARKA NAJAVILA NOVE MERE PROTIV NELEGALNE GRADNJE: Odgovaraće investitor,  vlasnik parcele i izvođač radova
Foto: Zorana Jevtić

građevinski problemi

MINISTARKA NAJAVILA NOVE MERE PROTIV NELEGALNE GRADNJE: Odgovaraće investitor, vlasnik parcele i izvođač radova

Biznis

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je najavila danas da će u cilju sprečavanja nelegalne gradnje biti uvedena solidarna odgovornost: investitora, vlasnika parcele i izvođača radova.

 

"Promenićemo određene pravilnike i uvesti solidarnu odgovrnost za nelegalnu gradnju. To znači da nije u pitanju samo investitor već i vlasnik parcele i izvođač. Krivične prijave će se podnositi protiv svih njih", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara.

 

Ona kaže da inspekcije rade i noću i da ne može nelegano da se gradi tako sto će se radovi izvoditi noću.

"Kada inspektor zatvori gradilište i stavi traku, svako pomeranje trake je krivično delo, nakon toga inspektor podiže krivičnu prijavu protiv investitora. Nekad se desi da ne zna ko je investitor, pa stavi na NN lica i toga više neće biti. Ako ne znate ko je investitor, znaju ko je vlasnik parcele, pošto to može lako da se utvrdi u katastru".

 

Mihajlović,takođe, navodi da ima puno podignutih krivičnih prijava zbog nelegalne gradnje, kao i da je najveći problem u Beogradu, jer su pojedine opštine dozvolile da se nelegalne zgrade završe i prodaju stanovi.

"Rad opštinske inspekcije je bio katastraofalan, jer su dozvolili da se zgrada završi i prodaju stanovi", dodala je ona.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...