Najnovije vesti

MINISTAR LJAJIĆ SA PRIVREDNICIMA U ISTANBULU: Ulažite u Srbiju! Svi koji su do sada to učinili, proširili su biznis!
Foto: Zorana Jevtić

Pozitivna iskustva ulagača u gradove širom naše zemlje

MINISTAR LJAJIĆ SA PRIVREDNICIMA U ISTANBULU: Ulažite u Srbiju! Svi koji su do sada to učinili, proširili su biznis!

Biznis

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pozvao je danas turske privrednike iz Poslovnog udruženja za ekonomske odnose sa inostranstvom (DEIK) da nastave sa ulaganjima u Srbiji, s obzirom na pozitivna iskustva ulagača iz te zemlje koji su pokrenuli biznis u gradovima širom Srbije.

"Svi koji su odlučili da pokrenu proizvodnju u Srbiji, razmišljaju o povećanju dosadašnjih kapaciteta, što dovoljno govori o stabilnosti i poslovnoj klimi za investicije kod nas", rekao je Ljajić na sastanku sa turskim privrednicima u sedištu DEIK u Istanbulu, saopštilo je Ministarstvo.

Koordinator udruženja privrednika DEIK za Srbiju Bajram Akgul istakao je da su, uprkos trenutnoj ekonomskoj situaciji u Turskoj, privrednici iz te zemlje zainteresovani za ulaganja u Srbiju, zato što je naša zemlja za njih najznačajnija investiciona destinacija u regionu. Naročito, dodao je Akgul, zbog sporazuma o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa trećim zemljama.

Na sastanku je dogovoreno da se tokom predstojećeg Međunarodnog privrednog sajma u Izmiru, čiji je Srbija zemlja partner, održi privredni forum dve zemlje na kome bi se razgovaralo o konkretnim oblicima saradnje u narednom periodu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...