VUČIĆ O PRIVATIZACIJI RTB BOR: Stigle ruska i kineska ponuda, ovo je velika stvar za budućnost Srbije
Foto: Beta/RTB Bor grupa, Printscreen

Očekuje se povećanje broja zaposlenih

VUČIĆ O PRIVATIZACIJI RTB BOR: Stigle ruska i kineska ponuda, ovo je velika stvar za budućnost Srbije

InfoBiz -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da su dve od ukupno tri ponude pristigle na tender za privatizaciju RTB Bora validne - kineska i ruska.

Vučić je rekao da ne zna šta je njihov sadržaj, ali da su dve od tri validne i da, što je njihova međusobna konkurencija snažnija, to će biti bolje za nas.

foto: RTB Bor

"Kada rešimo pitanje RTB Bora, imamo sigurnost, imao budućnost. To je velika stvar za budućnost Srbije", rekao je predsednik.

foto: Printscreen/Pink

Rešavanje tog pitanja doprineće uvećavanju broja zaposlenih u budućnosti, omogućiće izgradnju novih saobraćajnica ka istoku Srbije. Podsetio je da se radi brza saobraćajnica ili autoput do Požarevca, a zatim da se od Požarevca da se ide ka tzv. "dunavskoj magistrali" - Velikom Gradištu, Srebrenom jezeru, Glipcu i Donjem Milanovcu,a i radi se i put Petrovac -Krepoljin, Krepoljin-Žagubica...

"Ostaje da se napravi i dobra veza sa Kučevom. To je velika stvar za Srbiju", rekao je Vučić, rekavši da onda i za istok zemlje ima više nade.

Podsetio je na primer Zrenjanina, istakavši da kad dođe jedna velika kineska kompanija onda dođu još tri druge.

foto: Printscreen/TV Pink

"I jedni i drugi su mnoćni i snaži, verujem da to može da bude od velikog interesa. Rusi imaju dobar rudnik u Čeljabinsku, i Kinezi imaju izvanredne rudnike...RTB je apsolutno ključ za istok Srbije", zaključio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/RTB Bor, Printscreen/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track