Potencijalno je smanjen rizik od štetnih sastojaka!
Foto: Srđan Janjuš

Predstavljen nov inovativni uređaj

Potencijalno je smanjen rizik od štetnih sastojaka!

InfoBiz -

Multinacionalna kompanija "British American Tobacco" (BAT) predstavila je na konferenciji za novinare inovativni uređaj koji ne sagoreva duvan, već zagreva posebno dizajnirane stikove na temperaturi od 240 stepeni sa potencijalno manje štetnosti po zdravlje od klasičnih cigareta.

foto: Srđan Janjuš

- U pitanju je proizvod koji zagreva duvan, a ne sagoreva ga. To je velika razlika u odnosu na klasične cigarete. Time se potencijalno smanjuje i rizik za potrošače - naveo je Sotiris Kosturos, generalni direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru.

foto: Srđan Janjuš

Uređaj "glo", koji su predstavili, dizajniran je u Velikoj Britaniji a na njegovom razvoju, koji je trajao četiri godine, radilo je na pet kontinenata više od 100 stručnjaka, inženjera, dizajnera, stručnjaka za duvan i toksikologa.

foto: Srđan Janjuš

Govoreći o investicijama BAT u Srbiji u proteklih 15 godina, rečeno je da je ova kompanija direktno uložila u našu zemlju više od 220 miliona evra, a da je za sve godine poslovanja u srpski budžet uplatila više od dve milijarde evra.

Doktor Kris Proktor, izvršni direktor za nauku BAT, objasnio je da je prioritet bilo testiranje određenih štetnih materija u dimu cigareta, a da su u isparenjima iz novog proizvoda uočili značajno smanjenje:

foto: Srđan Janjuš
foto: Srđan Janjuš

- Iako je potrebno još dugoročnog istraživanja, rezultati koje do sada imamo vezano za "glo" sugerišu nam da zaista postoji potencijal za smanjenje štetnosti u poređenju sa cigaretama. Ovaj uređaj emituje oko 90 do 95 odsto manje štetnih sastojaka u odnosu na duvan konvencionalnih cigareta.

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track