SKADRIĆ NAJUREN IZ "SKLONIŠTA": 10 godina gazdovao javnim preduzećem, uz brojne afere
Foto: Vladimir Milovanović

Sklonjen jedan od najdugovečnijih direktora

SKADRIĆ NAJUREN IZ "SKLONIŠTA": 10 godina gazdovao javnim preduzećem, uz brojne afere

InfoBiz -

Nakon deset godina došlo do promene u vrhu državnog preduzeća. Dosadašnji šef, poznat po aferama, nastavlja s privatnim biznisom

Vladan Skadrić je posle čak deset godina gazdovanja Javnim preduzećem za skloništa i brojnih afera koje su ga pratile konačno otišao s direktorke funkcije u ovoj državnoj firmi.

Vlada Srbije je na poslednjoj sednici konstatovala njegovu ostavku i na to mesto postavila Nebojšu Stojanovića, koji će biti vršilac dužnosti direktora.

Kako Kurir saznaje, Skadrić će samo nastaviti svoj privatni biznis, kojeg se nije odrekao ni dok je bio na čelu državnog preduzeća. Naš list je pisao upravo o poslovima koje je njegova firma "Knežević trans", u kojoj ima 50 odsto udela u vlasništvu, sklapala s državom, odnosno o okolnostima pod kojima je dobijala tendere za javni gradski i prigradski prevoz putnika u Beogradu.

Skadrić se u fotelju direktora "Skloništa" smestio 2008. kao kadar SPO. Dok je u državnoj firmi za platu od skoro 180.000 dinara donosio samo loše poslovne rezultate, u privatnom biznisu se pokazao kao profitabilan gazda jer je njegova firma iz godine u godinu dobijala unosne poslove s Gradom Beogradom, te beležila prihode koji se mere stotinama miliona dinara.

Kurir je pisao i o kontroverznim ugovorima na koje su upozoravali zaposleni u "Skloništima", a kojima je Skadrić za milione nabavljao službena vozila i u njih ugrađivao GPS sistem za praćenje.

I. K./ Foto: Vladimir Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track