NASTAVAK SARADNJE: Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju sa Indijom
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

delegacija indije u beogradu

NASTAVAK SARADNJE: Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju sa Indijom

InfoBiz -

BEOGRAD - Srpska ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i indijski ambasador u Beogradu Subrat Batard i potpisali su danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Indije, u okviru zvanične posete potpredsednika Republike Indije Venkaja Naidua Srbiji.

"Srbija i Indija imaju tradicionalno dobre političke odnose, koji imaju bogatu istoriju, ali je pođednako važno da unapređujemo i ekonomsku saradnju, za šta postoji veliki prostor. Novi, moderan sporazum o vazdušnom saobraćaju važan je korak na tom putu, jer je bolje povezivanje uslov za unapređenje odnosa u oblasti ekonomije, za razgovore o novim poslovima i potencijalne nove investicije", rekla je Mihajlovićeva.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, potpisanim sporazum o vazdušnom saobraćaju stvaraju se mogućnosti za obavljanje direktnog redovnog vazdušnog saobraćaja između dve zemlje, kao i dogovaranja komercijalnih aranžmana podele koda između avio-prevoznika.

Sporazum je potpisan u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika Indije Venkaja Naidua, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track