NEMA BRIGE ZA 350 RADNIKA: Jura ostaje u Srbiji, nema otkaza!
Foto: Youtube Printscreen

Nema otpuštanja radnika

NEMA BRIGE ZA 350 RADNIKA: Jura ostaje u Srbiji, nema otkaza!

InfoBiz -

Posle vesti da će deo proizvodnje iz fabrike u Leskovcu biti izmešten u Albaniju, iz "Jura korporacije" tvrde da ne sele proizvodnju i da neće biti otpuštanja!

Kompanija "Jura korporacija" ne seli proizvodnju iz Leskovca u Albaniju i ne otpušta radnike, tvrdi u izjavi za Kurir Radivoje Stojanović, generalni administrator u toj kompaniji, povodom informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima da će zbog izmeštanja dela proizvodnje iz fabrike u Leskovcu bez posla ostati 350 radnika.

- U vezi sa novinskim člankom u kom se kaže da se otpuštaju radnici i proizvodnja seli u Albaniju mogu samo da demantujem i da kažem da su ove tvrdnje potpuno netačne - kaže Stojanović.

Prema informacijama koje je preneo portal Jugmedija, a koje je navodno radnicima korejske fabrike u Leskovcu i zvanično saopštio menadžment kompanije, iz Leskovca se u Albaniju seli proizvodnja kablova za podne instalacije na kojoj radi između 1.000 i 1.500 radnika iz Leskovca i okoline. Prema tim navodima, u prvom naletu bi bez posla trebalo da ostane 350 radnika koji su često koristili bolovanja i oni koji nisu mogli da se uklope u ritam rada.

Podsetimo, fabrika "Jura" otvorena je u Leskovcu 2012, za šta je dobila subvencije od oko 7.000 evra za svakog novozaposlenog radnika uz garancije da neće biti otpuštanja u narednih pet godina.

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto:Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track