POTPISAN SPORAZUM: Vodeća investiciona kompanija BC Partners kupuje United Grupu
Foto: Profimedia

ulaganje

POTPISAN SPORAZUM: Vodeća investiciona kompanija BC Partners kupuje United Grupu

InfoBiz -

BC Partners, vodeća investiciona kompanija, objavila je u četvrtak da je potpisala konačni sporazum o kupovini većinskog udela u United Grupi B.V. (United Group - UG) od KKR-a, vodeće globalne investicione firme.

KKR će zadržati značajni manjinski deo akcija.

Finansijski uslovi transakcije nisu objavljeni, a ugovor je predmet relevantnih regulatornih odobrenja.

UG je vodeći medijski i komunikacijski provajder u jugoistočnoj Evropi. Uz značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i vlasničku tehnologiju, UG je vodeći tržišni servis za svoje korisnike širom regiona.

foto: Profimedia

U poslednjih 18 godina, UG je svoje prisustvo proširila kroz organski rast i akvizicije i sada zapošljava više od 3.400 ljudi i pruža usluge za više od 1,8 miliona domaćinstava.

"Oduševljeni smo menadžerskim timom UG i podrškom KKR-a u budućem rastu kompanije. UG se odlikuje visokim kvalitetom, uz difuzne karakteristike rasta, vodeću infrastrukturu, raznolik sadržaj i lojalne korisnike", izjavio je Nikos Stafonulos, partner u BC Partners.

On je dodao da "atraktivan i integrisan poslovni model i njeno regionalno liderstvo odlično pozicioniraju UG za budući organski i akvizicijski rast".

Od svoje prve investicije 2014. godine, KKR je UG pomogla da kompaniju pretvori u vodećeg provajdera u komunikacijama i medijskim uslugama u jugoistočnoj Evropi.

Optički kablovi i kablovska mreža su najzastupljeniji u regionu i pokrivaju 1,82 miliona domaćinstava koji koriste veliku propusnu brzinu - 2,6 puta veću od lokalnih provajdera - i dobijaju visokokvalitetni domaći i inostrani sadržaj.

Žan Pijer Sad, generalni direktor KKR, je rekao da je ponosan na način kako se UG razvijala u poslednjih pet godina.

"To je sjajan primer pravog konvergentnog operatora u komunikacijama i medijima sa vodećim proizvodima u inovacijama i uslugam ana tržištu. Ostaćemo blisko posvećeni budućem razvoju UG i sa zadovoljstvom očekujemo saradnju sa BC Partners kako bismo obezbedili dalji napredak kompanije", dodao je Sad.

foto: Profimedia

Kao savetnici BC Partners navedeni su Morgan Stenli i Lajon Tri (Morgan Stanley and LionTree), dok Kredit Svis (Credit Suisse) savetuje UG.

O BC Partners

Kompanija je vodeća međunarodna investiciona firma sa više od 18 milijardi evra vrednosti u poslovima sa privatnim kapitalom i kreditima. Osnovana je 1986. godine i već tri decenije ima aktivnu ulogu u razvoju evropskog otkupnog tržišta.

Danas, rukovodstvo BC Partners radi na tržištu kao integrisani tim u kancelarijama u Severnoj Americi i Evropi. Od početka, privatni kapital BC Partners imao je 104 privatne investicije u kompanije sa ukupnom vrednošću od 129 milijardi evra i trenutno ulaže u deseti privatni akcijski fond.

Na terenu privatnih kreditnih fondova, BC Partners trenutno investiraju u Special Opportunities Fund I.

O KKR

KKR je vodeća globalna investiciona kompanija koja se bavi višestrukim alternativnim vrednostima, uključujući privatni kapital, energiju, infrastrukturu, nekretnine i kredite, sa strateškim menandžerskim partnerstvom koje upravlja hedž foindovima.

KKR teži da generiše atraktivne investicione fondove za svoje investitore uz strpljiv i disciplinovan investicioni pristup, zapošljavanje stručnjaka svetske klase i upravljanje rastom i vrednošću portfolija KKR kompanija.

KKR ulaže sopstveni kapital uz onaj kojim upravlja za investitore u fondu i obezbeđuje finansijska rešenja i investicione prilike kroz svoje poslove na tržištu kapitala.

(Kurir.rs/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track