Najnovije vesti

IMLEK NASTAVLJA SA STABILNIM OTKUPOM MLEKA I SNABDEVANJEM TRŽIŠTA: Nakon požara, privremeno zatvorena fabrika u Padinskoj Skeli
Foto: Promo

IMLEK NASTAVLJA SA STABILNIM OTKUPOM MLEKA I SNABDEVANJEM TRŽIŠTA: Nakon požara, privremeno zatvorena fabrika u Padinskoj Skeli

Biznis

Kompanija Imlek pretrpela je veliku štetu usled požara koji je zahvatio najveći proizvodni pogon te kompanije u Padinskoj Skeli. Zahvaljujući brzoj reakciji i uz poštovanje svih procedura za vanredne situacije, niko nije povređen. Nažalost, vatra je u velikom obimu zahvatila vitalne delove postrojenja zbog čega će ono do daljnjeg biti van funkcije.

 

U cilju očuvanja sirovinske baze Imleka i sprečavanja posledica prekida u otkupu mleka na teritoriji Republike Srbije, kompanija Imlek nastaviće da otkupljuje sve količine mleka od svojih dobavljača. Takođe, sa ciljem da se nastavi sa redovnim snabdevanjem tržišta mlekom i mlečnim proizvodima, preuzete količine mleka preusmerene su na dalju preradu u ostale pogone kompanije u zemlji, regionu i lokacije izvan sistema Imleka. Sve mlekare u koje se distribuira sirovo mleko poseduju najviše standarde proizvodnje, tako da će do potrošača i dalje dolaziti samo proizvodi vrhunskog kvaliteta.

 

Preusmerenjem proizvodnje Imlek je uspeo da održi stabilan otkup mleka, ali usled različitosti proizvodnih mašina, u nekom periodu pojedini Imlekovi proizvod biće u drugačijoj ambalaži od uobičajene. Takođe, može doći do kratkotrajnih prekida u snabdevanju tržišta pojedinim proizvodima, ali će sigurno proizvoditi mleko, jogurt i sirevi. Kompanija će u najkraćem mogućem roku pronaći način da stabilizuje snabdevanje tržišta, saopšteno je iz Imleka.

 

 

 

 

(Promo tekst)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...