VUČIĆ: Dve kineske kompanije iz IT sektora dolaze u Srbiju
Foto: Tanjug/Rade Prelić

lepa vest

VUČIĆ: Dve kineske kompanije iz IT sektora dolaze u Srbiju

InfoBiz -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je ambasador Kine Li Mančang saopštio da stižu dve velike kineske kompanije iz sektora inovativnih tehnologija u Srbiju.

"Sa velikim nestrpljenjem očekujem susret sa predstavnicima kineske države ne bih li mogao ozbiljnije i detaljnije da vas upoznam", preneo je Vučić novinarima u Moskvi.

Srećan je, kaže, zbog te vesti jer je siguran da je to tačno, zato što je Kina ozbiljna država.

Kod njih, istakao je, nema ni lažnih vesti ni bilo kakvih igara, te da se ispostavilo kao tačno i kada su mu najavili dolazak "Šangdonga Linglong" u Zrenjanin.

Raduje se, ističe i to ne zato što bi zlonamerno mogao da konstatuje da su neki koji su mi se smejali i zbog papaka, svinjskih glava i letećih automobila, opet ispali smešni, po ko zna koji put, već zato što takva vest znači direktnu korist za građane i budućnost zemlje.

"To je divna vest. Čim se vratim u Beograd, videćemo da napravimo prve sastanke. Dug je put od sastanaka do konačne realizacije, ali kada napravite prve korake, nema sumnje da ćemo stvari dovesti do kraja", rekao je predsednik Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track