Najnovije vesti

ANTIĆ U MOSKVI: Srbija će imati sigurno snabdevanje gasom
Foto: Beta MIloš MIškov

ministar na ruskoj nedelji energetike

ANTIĆ U MOSKVI: Srbija će imati sigurno snabdevanje gasom

Biznis

Srbija će imati apsolutno sigurno snabdevanje gasom u narednom periodu, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksadar Antić, koji učestvuje na "Ruskoj nedelji energetike" u Moskvi, jednom od najznačajnih energetskih događaja.

"Srbija je aktivno prisutna na ovom svetskom skupu koji definiše sve ključne segmente energetske tranzicije", rekao je Antić.

Naveo je da će na glavnom ministarskom skupu govoriti o planovima Srbije, našim projektima koji su pre svega vezani za obnovljive izvore energije, o interkonekciji i izgradnji nedostajuće infrastrukture sa susednim državama, kao i o povećanju energetske efikasnosti i novim projektima koji treba da dovedu gas u naš region.

"Naravno, ovo je i odlična prilika za veliki broj bilateralnih susreta", rekao je Antić i naveo da se danas sastao i sa ruskim ministrom energetike Aleksandrom Novakom, ministrima energetike Azerbejdžana, Belorusije i Katara, kao i sa predstavnicima energetskih institucija.

Antić kaže da je imao možda najvažnije sastanke sa ministrom spoljnih poslova i trgiovine Mađarske Piterom Sijartom i direktorom Gasproma Aleksejem Milerom.

Sa Sijartom je, navodi, razgovarao o zajedničkim projektima, a sa Milerom o jačanju naše gasne infrastrukture, novim gasnim projektima i snabdevanju Srbije gasom.

"Za mene je posebno važno to što će Srbija imati apsolutno sigurno snabdevanje gasom u narednom periodu i očekujem da će to dovesti do toga da će naše ukupno gasno tržište rasti i jačati i da ćemo imati nove gasne projekte", rekao je Antić.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...