Najnovije vesti

PREMIJERKA SA ŠEFOM MMF PRIČALA O STRUKTURNIM REFORMAMA: Veoma dobri makroekonomski rezultati, važno da nastavi rast
Foto: Marina Lopičić

uspešni razgovori

PREMIJERKA SA ŠEFOM MMF PRIČALA O STRUKTURNIM REFORMAMA: Veoma dobri makroekonomski rezultati, važno da nastavi rast

Biznis

Strukturne reforme su za Srbiju prioritet u narednoj godini, ocenjeno je danas na sastanku premijerke Ana Brnabić sa šefom misije Medjunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom.

Razgovarali su o prvim rezultatima sprovodjenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi podržanog Instrumentom za koordinaciju politike (The Policy Coordination Instrument).

Šef Misije MMF-a je na sastanku, kojem su prisustvovali i ministar finansija Siniša Mali i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, pohvalio makroekonomske rezultate Srbije.

Naročito je značajno povećanje nominalnog BDP-a i smanjenje učešće javnog duga u BDP-u, istakao je Ruf i dodao da je odlična vest i to što je revidirana stopa privrednog rasta za celu godinu sa 3,5 odsto na 4,2 odsto, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dodaje se da je Ruf pohvalio Ministarstvo finansija koje je reformu Poreske uprave postavilo kao prioritet u 2019. godini.

Brnabić je istakla da su ove godine postignuti veoma dobri makroekonomski rezultati, te da je važno da se trend ubrzanog rasta nastavi i u narednoj godini.

Premijerka je ocenila da je, u cilju ostvarivanja očekivanog rasta, važno da se više ulaže u javne investicije i infrastrukturu, i nastavi sa stimulativnim merama za podsticaj razvoja inovacija u privredi.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...