PKB PRODAT ZA 105 MILIONA EVRA: Potpisan ugovor sa kompanijom Al Dahra (FOTO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Okončan posao

PKB PRODAT ZA 105 MILIONA EVRA: Potpisan ugovor sa kompanijom Al Dahra (FOTO)

InfoBiz -

BEOGRAD - Ugovor o prodaji Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), koju je kupila kompanija Al Dahra iz Iriga za nešto više od 105 miliona evra, potpisan je danas u Beogradu.

Ugovor su u Ministarstvu poljoprivrede potpisali državni sekretar Dragan Stevanović i kopredsednik i suosnivač Al Dahra holdinga Kadim Abdul Aldarei.

Stevanović je rekao da danas počinje novi period za kompaniju PKB, a samim tim i za Srbiju.

"Kakav je izazov za Srbiju predstavljala kompanija PKB danas znaju gotovo svi. Mislim da je vreme koje je iza nas, vreme teškog, napornog i veoma kompleksnog rada svih koji su bili uključeni u ovaj proces", rekao je Stevanović.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je podsetio da je kompanija Al Dahra ponudila nešto više od 105 miliona evra za nepromenljivu imovinu PKB, odnosno zemlju, objekte, opremu i mehanizaciju neophodnu za proces proizvodnje, te da će Srbija na to, dodao je, dobiti nešto više od 17 miliona evra za "promenljivu" imovinu - stada i grla koji će novi vlasnik da preuzme.

Aldarei je rekao da predstavnici te kompanije prepoznaju značaj PKB za Srbiju i građane i obećao da će ta kompanija biti tri puta bolja nego danas.

"Poslaćemo pravu poruku za Srbiju i Srbe, da radimo najbolje da osiguramo da PKB dobro posluje", rekao je Aldarei.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track