Najnovije vesti

BK GRUPA U ASTANI OTVARA KOMPLEKS VREDAN 1,2 MILIJARDI DOLARA: Predsednici Vučić i Nazarbajev na svečanosti (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

veliki projekat

BK GRUPA U ASTANI OTVARA KOMPLEKS VREDAN 1,2 MILIJARDI DOLARA: Predsednici Vučić i Nazarbajev na svečanosti (VIDEO)

Biznis

Srpska kompanija „BK Grupa“ otvorila je danas u glavnom gradu Kazahstana stambenu kapsulu pred dva predsednika Aleksandrom Vučićem i Nursultanom Nazarbajevim i velikom poslovnom delegacijom Srbije.

 

Ovaj projekat BK Kompanije “BK Tesla park” u Astani vredan 1 milijardu i 200 miliona dolara velika je šansa za mnoga srpska preduzeća, ali i za sve one koji su bliski našem narodu, a koji žele da učestvuju u realizaciji ovog poduhvata, stoji u saopštenju kompanije.

 

- Zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Kazahstana Nursultanu Nazarbajevu i njihovoj saradnji, projekat višenamenskog stambenog kompleksa „BK Tesla Park“ priveden je kraju i danas je otvoren u Astani. Saradnja Kazahstana i naše zemlje je na najvišem nivou i rezultirala je još jednim pobedničkim proizvodom BK Kompanije Tesla Grad Astana koji se očekuje i u Srbiji u toku druge polovine 2019. godine - stoji na sajtu kompanije.

 

- BK Grupa je već četiri decenije na prostoru koji je nekada obuhvatao Sovjetski Savez i to po pozivu predsednika Mihaila Gorbačova, a i danas uspešno radi i stvara. Ovaj kompleks je 10 milioniti kvadratni metar koji je BK kompanija gradila na prostorima Sovjetskog Saveza. BK Kompanija poziva sve srpske firme da dođu i rade ovde. Zahvaljujući predseniku Nazarbajevu i predsedniku Vučiću, našim kompanijama su otvorena vrata u svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza pa sve do Kine - saopšteno je iz kompanije.

 

Kompleks BK Kompanije “BK Tesla park” u Astani biće izgrađen u jednoj od glavnih ulica glavnog grada Kazahstana i istovremeno predstavlja važnu transportnu arteriju ove metropole. Tokom projektovanja ispoštovane su sve komponente urbanističkog plana kada je reč o trgovima, ulicama i stambenim jedinicama. Arhitektonsko rešenje kompleksa obuhvatilo je i različitu tipologiju stambenih zgrada u kojima dominiraju kombincije različitih tekstura fasade, a sve u skladu sa opštim arhitektonskim i prostornim sastavom. Primenjena je i različita tipologija stambenog razvoja: polu-zarvoreno dvorište, visokogradnja kao i niskogradnja VIP klase.

 

 

Kurir.rs

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...