ČADEŽ NA POSLOVNOM FORUMU: Uskoro predstavljanje srpskih potencijala u Španiji
Foto: Tanjug/Tanja Valič

skup

ČADEŽ NA POSLOVNOM FORUMU: Uskoro predstavljanje srpskih potencijala u Španiji

InfoBiz -

BEOGRAD - Razmena između Španije i Srbije je u rastućoj fazi i špansko tržište sa 45 miliona potrošaca je izuzetno važno za srpske kompanije, izjavio je danas predsednik Prvredne komore Srbije Marko Čadež.

Na otvaranju Prvog poslovnog foruma Španija - Srbija, Čadež je današnji skup prilika za razmenu informacija o potencijalama za privrednu saradnju, kao i da srpske i španske kompanije predstave svoje izvozne kapacitete i možda postignu i prve dogovore.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"O interesovanju za saradnju govori puna sala i prisustvo španskih i srpskih kompanija", rekao je Čadež.

On je najavio posetu španskim regionima sa predstavnicima srpskih kompanija i Razvojne agencije Srbije, kako bi se predstavilo šta je to što Srbija može da ponudi.

"Vidimo se od sledeće godine u Španiji", rekao je Čadež.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Naveo je da je trgovinska razmena sa Španijom prošle godine iznosila 455,8 miliona evra, ali i istakao da je Španija sa 45 miliona potrošača veliko tržište koje još Srbija nije iskoristila kada je reč o privrednoj saradnji i plasiranju robe iz Srbije.

Španija je peta po snazi ekonomija u Evropi i beleži značajan rast, a Čadež kaže da u Srbiji 40 španskih kompanija ima ozbiljne poslove i to iz različitih oblasti industrije.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Srbija će za španska kompaniije biti sledeća najbolja investiciona destinacija", rekao je Čadež i naglasio da se nada da će Srbija bolje iskoristiti šansu za saradnju, kao i da će španske kompanije proširiti svoje poslovanje u Srbiji kao centru na celom Balkanu.

On je naveo da Srbija danas ima najbolje poslovno okruženje u regionu i nudi paket podsticaja za investiture.

"Potencijal je tu, samo moramo više da radimo na povezivanju", poručio je Čadež.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track